14 Haziran 2012 06:13

BDP PM üyesi Ayla Yıldırım tutuklandı

Bursa'da "KCK" adı altında BDP ve HDK üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınanlardan BDP PM Üyesi Ayla Yıldırım ve HDK İl Yürütmesi'nden Sevim Kaya'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.Bursa'da 11 Haziran günü özel harekat timlerinin de katılımıyla Bursa Emniyet M

BDP PM üyesi Ayla Yıldırım tutuklandı
Paylaş

Bursa'da "KCK" adı altında BDP ve HDK üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınanlardan BDP PM Üyesi Ayla Yıldırım ve HDK İl Yürütmesi'nden Sevim Kaya'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Bursa'da 11 Haziran günü özel harekat timlerinin de katılımıyla Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından Sarya Kültür Merkezi ile BDP ve HDK üyelerinin evlerine yapılan operasyon sonucu aralarında BDP PM üyesi Ayla Yıldırım ile HDK Bursa İl yürütmesinden Sevim Kaya'nın da bulunduğu 12 kişi gözaltına alınmıştı. Dün adliyeye sevk edilen 8 kişinin işlemleri geç saatlere kadar sürdü. Savcılık işlemlerinin ardından "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edilen 8 kişiden Ferhat Akbaş, Ruken Keklik, Dilşah Kanat ve Nurettin Tomris tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, BDP PM Üyesi Ayla Yıldırım, HDK İl yürütmesinden Sevim Kaya ile Semra Getiren ve Ziynet Kanat ayın gerekçe ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hâlâ emniyette tutulan Orhan Gündüz, Ercan Erdoğmuş, Ahmet Getiren ve Mehmet Curan'ın ise bugün öğleden sonra adliyeye çıkarılması bekleniyor. (BURSA)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu sendikacılar için eylem

SONRAKİ HABER

KOÜ’de sendikaya tahammül yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...