17 Şubat 2017 11:31

Zeynep Altıok piyanist Ceyhan için özgürlük istedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, 3 gündür gözaltında olan piyanist Dengin Ceyhan’a destek mesajı yayınladı.

Paylaş

Piyanist Dengin Ceyhan 3 gündür gözaltında. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Ceyhan’ın keyfi bir şekilde gözaltında tutulduğunu söyleyerek sosyal medyada #DenginCeyhanaÖzgürlük kampanyasına destek verdi.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı akademisyenlerinden piyanist Dengin Ceyhan 15 Şubat’ta evine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Ceyhan’ın sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındığı belirtildi.

Dengin Ceyhan, Gezi Direnişi’nde piyanist Davide Martello ile birlikte konser vermişti. Gezi anmalarında konserlerine devam eden Ceyhan, ayrıca Soma'da hayatını kaybeden madencilerin bu yıl üniversiteye başlayacak çocuklarına üniversite hayatları boyunca burs vermeyi hedefleyen ve 7 ilde yapılması planlanan Piano for Soma etkinliklerinde de piyanosuyla yer almıştı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Afganistanlı mülteci soğuktan donarak öldü

SONRAKİ HABER

HDP Milletvekili Ferhat Encu bir kez daha gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...