14 Haziran 2012 06:08

Tutuklu sendikacılar için eylem

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası, İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve 7 aydır tutuklu olan sendikacılarla dayanışma eylemi yaptı.DİSK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri, tutuklu sendikacıların bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Buca Belediyesi binası önü

Tutuklu sendikacılar için eylem
Paylaş

DİSK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri, tutuklu sendikacıların bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Buca Belediyesi binası önünde bir araya gelen sendikacı ve işçiler, cezaevi önüne kadar sloganlarla yürüdü.

Burada açıklama yapan Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko, “Tutuklu bulunan arkadaşlarımız, işçi sınıfının evrensel hakkı olan sendikal hakları ortadan kaldıran taşeronlaştırmaya karşı mücadele ettikleri için tutuklanmış bulunuyorlar” dedi.

Beko, operasyonlara konu olan Belediye şirketleri İZELMAN ve İZENERJİ’de toplam 9 bine yakın işçinin çalıştığını ve hepsinin sendikalı olduğunu  belirtti. Bu durumun belediye ihalelerinden pay almak isteyen şirketleri rahatsız ettiğini ifade eden Beko, “AKP’nin vahşice sürdürdüğü emek sömürüsüne karşı çıkanları hedef alıyorlar. Yöneticilerimizin, üyelerimizin hakkını korumaktan başka hiçbir gayrimeşru işlemin içinde olmadıklarını biliyoruz, bu er geç ortaya çıkacaktır” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)  

ÖNCEKİ HABER

Van'da 1'i gazeteci 16 kişi adliyeye sevk edildi

SONRAKİ HABER

BDP PM üyesi Ayla Yıldırım tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...