17 Şubat 2017 08:05

Evetçiler gazete ilanıyla, kampanya yürütecek eleman arıyor

‘Evet’çiler gazeteye verdikleri iş ilanıyla eleman arıyor: ‘Evet’ kampanyası için maaşlı+yol+konaklama dahil uzman ve danışmanlar alınacaktır. 

Paylaş

Halil İMREK 
Adana 

Başkanlık referandumunda ‘evet’ kampanyası yürütenler Hürriyet Gazetesi’ne verdiği iş ilanıyla kampanyalarını yürütecek elaman arıyor. İş ilanında “Cazip Maaşlı+Yol+Konaklama dahil kampanyamızda yer alacak uzman ve danışmanlar alınacaktır” deniyor. 

16 Nisan’da yapılacak başkanlık referandumu için Hürriyet gazetesinde ilginç bir ilan yer aldı. 16 Şubat Perşembe tarihli Hürriyet Gazetesinin ÇUKUROVA-GAP ekinin 6. sayfasındaki  “Referandum görevlileri” başlıklı iş ilanında şu ifadelerle ‘evet’ kampanyası için elaman arandı: “Anayasa Demokrasi Konseyimize cazip maaşlı+yol+konaklama dahil 81 ilde tüm ilçelerde referanduma evet- cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kampanyalarımızda aktif görev alabilecek siyaset Bilimcileri, sosyolog, felsefeci, akademisyen, teorisyen, propagandistler, reklam tanıtım görevlileri, metin yazarları bayan, bay uzmanlar, danışmanlar alınacaktır” şeklinde ilan verildi.

İlanı veren kurum olarak Anayasa ve Hukuk Platformları Konseyi görünüyor. Cep Telefon numarasının da yazılı olduğu iş ilanında CV için de anayasavehukukplatformlari@gmail.com adresi verilmiş. 

İlandaki cep telefonu numarasını aradık. Verilen yanıt “Referandum ilanında yer alan mail adresine özgeçmişinizi ve bir fotoğrafınızı gönderin. Hangi ildeyseniz o bölgeden sizinle iletişime geçecekler” oldu.

ANAYASA VE HUKUK PLATFORMLARI KONSEYİ KİMDİR?

Anayasa ve Hukuk Platformları Konseyi, internet sitesinde vizyonunu şöyle açıklıyor: “Devletin yetersiz kaldığı hizmetleri (demokrasi, hukuk, anayasa, sağlık, ulaşım, tarım, hayvancılık, eğitim, istihdam, enerji vb. hizmetlerinde) halkın yararına bilimsel, objektif, yasalara ve çevreye saygılı olmak kaydıyla çalışmalar yapmaktır.” 

Anayasa ve Hukuk Platformları Konseyi’nin referandumdaki kararı ise sitesinde, “Kararımızı açıklıyoruz: Evet. Başkanlık sistemi milli iradenin taçlandırılmasıdır. 81 ilde, 850 ilçede, 30 bin köy ve beldede 50 milyon vatandaşımıza ulaşıyoruz” şeklinde açıklanıyor.

ÖNCEKİ HABER

İZENERJİ işçileri: TİS teklifine de başkanlığa da hayır

SONRAKİ HABER

HDP Milletvekili İdris Baluken hakkında yakalama kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...