17 Şubat 2017 04:01

Tecavüz girişimine ‘FETÖ'cü sandık’ savunması

İzmir Karabağlar’da bir köyde gönüllü öğretmenlik yapan 6 kadına tecavüz girişimi için skandal savunma: FETÖ'cü sandık.

Paylaş

İzmir'e bağlı bir köyde gönüllü öğretmenlik yapan 6 kadına kaldıkları konteyner evde saldırıda bulunan 3 saldırgan hakim karşısına çıktı. Kaldıkları konteyner evde tecavüze uğramaktan son anda kurtulan öğretmenlere saldıran zanlılar, “FETÖ'cü sandığımız için saldırdık” diye kendilerini savundu.

Habertürk’te yer alan habere göre; İzmir Karabağlar’a bağlı bir köyde gönüllü öğretmenlik yapan 6 kadına kaldıkları konteyner evde cinsel saldırıda bulundukları belirtilen 3 saldırgan, suçlamaları reddetti. Öğretmenleri FETÖ’cü sandıkları için saldırdıklarını ileri süren zanlılar, savunmalarında “Öğretmenleri FETÖ’cü sandık. Köyden gitsinler diye sadece konteynere taş attık. Başka bir niyetimiz yoktu” dedi.

4 Mayıs 2016’da köyün kadınlarından T.D.’nin (53) davet ettiği akşam yemeğine katıldıktan sonra aynı kişiye ait konteyner evde kalmak için gece yola çıkan kadın öğretmenler köy meydanında araç içinde bulunan 4 kişinin sözlü tacizine maruz kalmıştı. 4 kişiden Y.I., M.A., M.B. saat 01.30’da A.Ç.’yi gözcü olarak bırakarak konteyner eve gidip kapıyı yumrukladı.

Kadınların kaçamaması için ayakkabılarını uçurumdan atan, araçlarının lastiklerini indiren saldırganlar, kapıyı zorlayarak içeriye girmeye çalıştı. Zanlılar, ev sahibi T.D.’nin erkek kardeşi H.Y.’nin olay yerine gelmesiyle kaçtı.

20 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

Olayın ardından büyük şok yaşayan öğretmenler, 4 saldırgandan şikâyetçi oldu. İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, saldırganlar ‘mala zarar verme ve cinsel taciz’ suçundan toplam 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaya başlandı.

Davanın ikinci duruşmasında ifadeleri alınan tutuksuz yargılanan sanıklar Y.I., M.A. ve M.B., ilginç açıklamalarda bulundu.

Öğretmenleri FETÖ’cü sandıkları için saldırdıklarını söyleyen saldırganlar kendilerini “Öğretmenleri FETÖ’cü sandık. Köyden gitsinler diye sadece konteynere taş attık. Başka bir niyetimiz yoktu” diye savundu.

Olay anında gözcü olarak köy meydanında bekleyen ve yaşananları itiraf eden A.Ç. ise saldırganların doğruyu söylemediğini, kadınlara önce laf attıklarını, daha sonra cinsel saldırı amacıyla konteyner eve gittiklerini belirtti.

Öğretmenleri savunmak için İzmir Barosu tarafından atanan avukatlar, saldırganların tutarsız ifadelerine dikkat çekerek, konteynerin kapısını açabilselerdi tecavüz girişiminde bulunacaklarını söyledi. Avukatlar, gereken cezanın verilmesini talep etti. Duruşma 9 Mayıs’a ertelendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP halka pozitif mesajlarla 'Hayır' diyecek

SONRAKİ HABER

Tasfiyenin böylesi: Saati 17 lira olan derse bütçe yetersiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...