13 Haziran 2012 18:25

‘500 imza yoğun itiraz değil mi?’

Tuzla Evliya Çelebi Mahallesi’nde 40 öğretmenle 600 çocuğa eğitim veren Ord.Prof. Cahit Arf İlköretim Okulunun imam hatip ortaokulu yapılması için önerilmesi velileri ayağa kaldırdı. Bu uygulamayla çocuklarının mağdur olacağını ifade eden veliler topladıkları 500 imzayı İstanbul Valiliğine sundu. Bakan Dinçer'in gen

‘500 imza yoğun itiraz değil mi?’
Paylaş

4+4+4’ün getirdiği karmaşa dinmek bilmiyor. Bazı okulların imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesi projesinden payına düşeni alan Tuzla Ord.Prof. Cahit Arf İlköretim Okulunun velileri endişeli bekleyişlerini sürdürüyor. Topladıkları imzaları valiliğe veren veliler okullarının imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesine şiddetle karşı çıkıyor.

ÖGRENCI VE ÖGRETMENLER NE OLACAK?

Önerinin gerçekleşmesi halinde yaklaşık 600 öğrenci mağdur olacak. İlkokul düzeyindeki öğrenciler bölgelerine daha uzak olan İbn-i Sina İlköğretim Okuluna taşınacak. Kapasitesi zaten 900 kişi olan bu okul bu durumda 1600 öğrenciye hizmet verecek. Okulun ikili eğitim sistemine geçmesi halinde bile bu yükü taşıyamayacağı ifade ediliyor.

1. BÖLGEYE İKİ İMAM-HATİP

Tuzla İlçe Mİlli Eğitim Müdürlüğünce yapılan çalışmada 4 bölgeye ayrılan Tuzla’da 1. Eğitim Bölgesine iki imam hatip planlanması dikkat çekiyor. Daha önceden ilköğretim okulu olarak hizmet veren Halil Türkkan İ.O, binanın eskiliği nedeniyle yıkılmış, yerine yenisi yapılıyordu. Son düzenlemeden sonra burası da imam hatip ortaokulu olarak planlandı.

İLÇE MİLLİ EĞİTİMİN KARARI KAYMAKAMDAN DÖNDÜ

Eğitim sisteminin değişmesinin ardından Tuzla’daki okulların durumunu netleştirmek için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan toplantıda Cahit Arf İlköğretim Okulunun ilkokul olması kararlaştırılmasına rağmen, daha sonra Kaymakamlıkta gerçekleştirilen İlçe Eğitim Komisyonu toplantısında özellikle Kaymakamın talebiyle bu okulun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesinin önerilmesi  kararı çıktığı iddia ediliyor. Veliler bu ısrara anlam veremezken, bazı yetkililer okulun camiye çok yakın olması ve okulun sınırları içinde boş alan olmasının bunda etkili olduğunu belirtiyor. İddiaya göre, buranın imam hatip ortaokulu olmasının ardından önümüzdeki dönem boş alana bir de imam hatip lisesi yapılması planlanıyor.

500 İMZA YETMEZ Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in imzasıyla valiliklere gönderilen genelgede binaların boşaltılması için öğrencilerin başka okullara naklinde “Velilerin yoğun itirazının olmaması” şartı aranıyor. Ord. Prof. Cahit Arf İlköğretim Okulu velilerinin topladığı yüzlerce imzanın “yoğun itiraz” olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceği ise valiliğin inisiyatifine bırakılıyor. Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet başkanlığında toplanan eğitim komisyonunda Cahit Arf İlköğretim Okulunun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesi kararının alınmasının ardından alındığı iddia edilen “gizlilik” kararının nedeninin genelgede geçen “yoğun itiraz”ı engellemek olduğu iddia ediliyor.

‘KENDİ KENDİLERİNE PLAN YAPIYORLAR, BİZE SORAN YOK!’

Konuyla ilgili olarak gazetemize konuşan Okul Aile Birliği Üyesi Fatma Oruç, “Okulumuzun elimizden alınmasına şiddetle karşı çıkıyoruz. Yöneticiler kendi kendilerine plan yapıp, karar alıyorlar. Bize soran yok, fikrimizi önemseyen yok. Bu kararla çocuklarımız çok mağdur olacak.” dedi.

‘ÇOCUKLARIMIZ DAĞILACAK’

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Sevim Metin ise konuyla ilgili 500’e yakın imza topladıklarını belirterek “Dilekçelerimizi valiliğe verdik. Sonucu bekliyoruz” dedi. Bu kararla çocukların alıştığı okullarından, arkadaşlarından, öğretmenlerinden ayrılacağını belirten Metin, “Bu da büyük bir mağduriyet yaratacak. Nakledilen okul uzak. Pek çok kişi servis kullanmak zorunda kalacak.” dedi.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Batı cephesinde yeni bir şey yok

SONRAKİ HABER

Önce taciz sonra sürgün şimdi de işten atma tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...