16 Şubat 2017 15:51

ABD askerleri Bulgaristan'a konuşlandı

ABD askerleri, Karadeniz’in doğusunda bulunan ve ABD ve Bulgaristan’ın birlikte yönettiği Novo Selo askeri üssüne konuşlandı.

Paylaş

Bulgaristan Savunma Bakanlığının duyurusuna göre, ülkeye ulaşan ABD askerlerine, tanklar, silahlı vasıtalar ve ekipman desteği eşlik edecek. Birliklerin tamamının hafta sonuna kadar Bulgaristan’a ulaşması bekleniyor. Karadeniz’in doğusunda bulunan ve ABD ve Bulgaristan’ın birlikte yönettiği Novo Selo askeri üssüne gelen birliklerin, ABD’nin Doğu Avrupa ülkeleriyle iş birliğinin sürdüğünü Moskova’ya gösterme amacı taşıdığı bildirildi.

Bulgaristan Savunma Bakanlığı, 120 ABD askerinin halihazırda üste bulunduğunu, 80 tankın ve yüzlerce silahlı savaş aracının daha askeri üsse ulaşacağını duyurdu.

Askeri birlikler, aralarında Bulgaristan, Estonya, Letonya, Litvanya ve Romanya’nın da bulunduğu ülkeler arasında rotasyon yaparak konuşlanacak. Ocak ayında Polonya’ya 2 bin 700 askerin konuşlanması, Rusya’ya yönelik bir tehdit olarak yorumlanmış ve Kremlin’in tepkisini çekmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bağdat’ta intihar saldırısı: en az 45 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Paylan: TBMM’deki işçiler bile baretsiz çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...