16 Şubat 2017 13:04

Kadın cinayetlerinin önlenmesi için CHP’den 3 çağrı

CHP’li Sibel Özdemir, kadın cinayetlerinin önlenmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Meclis Genel Kurulu’ndan üç çağrıda bulundu

Paylaş

2002–2017 Ocak ayı döneminde 14 bin 293 kadın cinayetinin işlendiğini kaydeden CHP İstanbul Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Sibel Özdemir, cinayetlerin önlenmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Meclis Genel Kurulu’ndan üç çağrıda bulundu.

‘15 YILDA 14 BİN 293 KADIN CİNAYETİ İŞLENDİ’

“AKP Hükümetleri dönemi en çok da kadın cinayetleri ile anılacağını” söyleyen Sibel Özdemir, “2002–2017 Ocak ayı tarihleri arasında toplam 14 bin 293 kadın cinayeti işlendi. Hükümet, 2016 yılında 328 kadın vatandaşımızın yaşam hakkınıkoruyamadı ve sadece geçtiğimiz Ocak ayında 37 kadın cinayeti daha işlendiğini” belirtti.

‘BAKANLIK MAĞDUR AİLELERİ DESTEKLEMİYOR’

Boşanmak istediği kocası tarafından 1 Şubat 2017 tarihindeöldürülen Sinem Metin’in acılı ailesini Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ve CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Haydar Koparan ile birlikteziyaret ettiklerini ifade eden Özdemir,“Aile ile yaptığımız görüşmede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sorumluluğunun gereğini yapmadığına ve aileye destek olmadığına bizzat şahit olduk.Ailenin, failin ailesi tarafından tehdit edildiğini ve Bakanlığın bu konuda hiçbir girişimde bulunmadığını öğrendik. Bakanlığı, göreve davet ediyorum.” dedi. 

KADIN CİNAYETLERİNİN ÖNLENMESİ İÇİN 3 ÇAĞRI

Kadın cinayetlerinin ulaştığı vahim tabloyu ortaya koyan ve kadın cinayeti mağduru olan ailelerin desteklenmediğini savunan Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına üç çağrıda bulundu:

“1.İktidarlarınız döneminde korkunç boyutlara ulaşan kadın cinayetleriyle etkin mücadelede artık harekete geçin, 

2.Cinayetlere ilişkin istatistiki bilgileri gizlemeye son vererek,

3.Sorumsuz politikalarınızla kaderlerine terk edilen mağdur ailelerine destek olun.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Koç Üniversitesi’nde ‘Akademi biat etmez’ eylemi

SONRAKİ HABER

Basın Konseyı'nden Yeni Akit'e kınama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...