16 Şubat 2017 12:35

Skyland şantiyesinde işçiler yeniden iş bıraktı

Seyrantepe’de bulunan Skyland şantiyesinde çalışan 26 işçi, ücretlerinin ödenmemesi ve arkadaşlarının sürgün edilmesini protesto ederek iş bıraktı. 

Paylaş

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Devrimci Yapı İşçileri Sendikası’na üye 26 işçi fazla mesai ücretlerini ve kötü çalışma koşullarını protesto ederek iş bıraktı. Seyrantepe’de bulunan Eroğlu İnşaat firmasına bağlı taşeron Çağla Grup Elektirik firmasında çalışan işçiler, haklarını alana kadar direnmekte kararlı. 

İş bırakma eylemi ile ilgili bilgi veren Dev Yapı-İş Sendikası örgütlenme sekreteri Ufuk Çeri, 26 işçinin sendika üyesi olduğunu ve yaklaşık 10 gündür şantiyede işveren ile işçiler arasında bir gerginlik olduğunu söyledi. 

FİRMAYA DAVA AÇILDI 

Çeri, 7 işçinin fazla mesai ücretlerini alamadıkları için firmaya dava açtıklarını ve bunun üzerine Çağla Grup'un işçileri Skyland şantiyesinden alarak farklı şantiyelere gönderilmek istediğini belirtti. İşçilerin fazla mesai ücretleri ve aylık ücretlerinin düzenli ödenmediğini vurgulayan Çeri, şöyle dedi: “Sürgün, işçiler açısından bardağı taşıran son damla oldu. Bunun üzerine işçiler bu sabah itibari ile iş başı yapmayarak iş bıraktı.” İşçilerin 45 saatlik haftalık çalışma saatlerinin dışında fazla çalıştırıldığını dile getiren Çeri, işçiler fazla mesai yaptırıldığında ise yüzde 50 ücret alması gerekirken saat ücretinde normal saatten hesaplandığını belirtti. İş bırakma eyleminin ardından şantiye yetkilileri ile görüşen işçilerin sonuç alamayınca, talepleri karşılanıncaya kadar işe başlamayacaklarını ifade eden Çeri, “Sendika olarak işçilerin yanında yer alacağız, kazanımları zaferle sonuçlanıncaya kadar direneceğiz” dedi.

İşçilerin talepleri arasında; yasal çalışma saatinin aşılması durumda fazla mesai ücretlerinin ödenmesi, ücretlerinin zamanında ödenmesi ve sürgün edilmemeleri talepleri arasında yer alıyor. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

İklim değişikliği memeli nüfusunun yarısını etkiledi

SONRAKİ HABER

Yüksekdağ'ın davasına katılan Özgökçe: Dava hukuk garabeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa