16 Şubat 2017 12:02

BES: Partili cumhurbaşkanına da memura da ‘hayır’

BES: AKP’li olmayan tüm kamu emekçileri hedefte Partili Cumhurbaşkanı yaklaşımına da partili memur yaklaşımına da ‘hayır’

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) referandumda Cumhurbaşkanlığı’na çok geniş yetkiler vererek olan teklife “Hayır” deme çağrısında bulundu. KHK ile memuriyetten ihraç edilen BES Genel Başkanı Fikret Aslan, “AKP kamuda yandaş sendikası Memur-Sen ile birlikte AKP’li olmayan tüm kamu emekçilerini hedefe koymuştur. Partili Cumhurbaşkanı yaklaşımı, partili memur yaklaşımına kadar uzanmaktadır” dedi.

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası 16 Nisan’da yapılacak başkanlık teklifi referandumunda “Hayır” oyu kullanacağını açıkladı. Sendika genel merkezinde yapılan basın açıklamasında konuşan KHK ile memuriyetten ihraç edilen BES Genel Başkanı Fikret Aslan, söz konusu anayasa değişikliği referandumu ile Türkiye’nin önemli bir dönemecin eşiğine girdiğini söyledi. Bu değişiklik ile OHAL ve KHK diktatörlüğünün anayasal güvence altına alınmak istendiğini dile getiren Aslan, 15 Temmuz sonrası yaşanılanların referandumda “Evet” çıkması halinde neler yaşanacağının aynası olduğunu ifade etti. Kamuda fiilen iş güvencesinin kaldırıldığını, sorgusuz-sualsiz yüz binin üzerinde emekçinin işine son verildiğine dikkat çeken Aslan, “AKP kamuda yandaş sendikası Memur-Sen ile birlikte AKP’li olmayan tüm kamu emekçilerini hedefe koymuştur. Partili Cumhurbaşkanı yaklaşımı, partili memur yaklaşımına kadar uzanmaktadır” dedi.

‘İŞYERİNDEKİ SORUNDAN BAĞIMSIZ DEĞİL’

Türkiye’de muhalif her kesimin baskı altında olduğunu belirten Aslan, milletvekillerinden gazetecilere, sendika üye ve yöneticilerinden sanatçılara kadar muhalif kesimler üzerinde tutuklamaya kadar varan saldırıların söz konusu olduğunu ifade eden Aslan, KHK’lerle gazete, televizyon ve derneklerin kapatıldığını kaydetti. Kapalı kapılar ardında hazırlanan anayasa değişikliği maddelerinin topluma dayatılması ve tek bir kişinin olağanüstü yetkilerle donatılmasının  demokratik değerlerle bağdaşmadığını vurgulayan Aslan, referandum sürecinin salt anayasa değişikliği ile değil AKP’nin 14 yıllık iktidarında ortaya koyduğu politikaların oylanacağı bir seçim olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Büro emekçilerinin işyerlerinde kreşlerin kapatıldığı, servislerinin kaldırıldığı, adil personel alımının olmadığı, esnek ve performansa göre çalışmanın yaygınlaştırıldığını ifade eden Aslan, referandum sürecini büro emekçilerinin taleplerinden bağımsız görmediklerini vurguladı. Aslan, ücret adaletsizliklerine, iş güvencesinin ortadan kaldırılmasına, hukuksuz ve keyfi ihraçlara, açığa almalara, kamu emekçilerinin söz ve karar hakkı olmadığı bir sisteme “Hayır” diyeceklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Hakkımda açılmış davaların tamamı hükümete eleştiridendir’

SONRAKİ HABER

Baz istasyonu yapımını durdular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...