16 Şubat 2017 10:42

Yaşar Kemal köyünde anılacak

Yaşar Kemal, vefatının 2. yılında doğum yeri olan Osmaniye merkeze bağlı Gökçedam Köyü'nde düzenlenecek olan bir programla anılacak.

Paylaş

Yaşar Kemal’in ölüm günü olan 28 Şubat Salı günü doğum yeri Gökçedam Köyü'ndeki Yaşar Kemal Parkı'nda saat 13.30’da anma etkinliği düzenlenecek. Yaşar Kemal Çukurova Kültürünü Yaşatma Derneği'nce düzenlen, Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği’nin (OŞYAD) destek vereceği Yaşar Kemal’i anma etkinliği, ölüm yıldönümünde doğduğu ve adını taşıyan parkta gerçekleşmiş olacak.

Yaşar Kemal Çukurova Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Özer, anma programı ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Osmaniye’mizin gururu ve tüm eserlerinde doğduğu köyü asla unutmayan dünyaca ünlü Yazar Yaşar Kemal’i aramızdan ayrılışının 2’nci yıldönümünde bir etkinlikle anacağız. Köyümüzü, yani doğduğu ziyaretlerde sık sık görüştüğüm, İstanbul’a gittiğimde de görüştüğüm değerli edebiyatçı Yaşar Kemal’i anma programız olacak. Anlamlı ve sade bir etkinlikle de olsa gerçekleştireceğimiz bu programa katkıda bulunan OŞYAD yönetimine teşekkür ediyoruz. Anma programına tüm edebiyat ve sanatseverleri davet ediyoruz.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Akamisyenlere saldırı fotoğraflarla sergilendi

SONRAKİ HABER

Memur-Sen, AKP’den mi şikayetçi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...