Akamisyenlere saldırı fotoğraflarla sergilendi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, polisin Cebeci Kampüsü'nde ihraç edilen akademisyenlerin eylemine saldırısı sırasında çekilen fotoğrafları sergiledi.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde KHK ile ihraç edilen akademisyenlerin eylemine polisin yaptığı saldırı fotoğraf sergisi oldu. Polisin saldırısı sırasında gazetecilerin çektiği fotoğraflar Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde sergilendi. Sergide gazetemiz muhabiri Tamer Arda Erşin'in, Reuters’tan Ümit Bektaş'ın, AFP’den Adem Altan'ın, Sözcü'den Yavuz Alatan'ın, EPA’dan Tümay Berkin'in, Hürriyet’ten Selahattin Sönmez'in, Doğan Haber Ajansı’ndan Ümit Kozan'ın, Milliyet’ten Yavuz Özden’in, fotoğrafçı Mehmet Özer'in, Alp Eren Kaya'nın, Samet Polat'ın ve Volkan Muyan’ın fotoğrafları yer alıyor.
Sergi açılışında konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, o gün yaşanan direniş ve öfkeyi yansıtan fotoğraflardan oluşan bir sergi olduğunu söyledi. “Türkiye aklını kaybediyor ama bu direniş umudumuzu büyütüyor” diyen Candan, Mimarlar Odası olarak sergiyi açma teklifi kendilerine geldiğinde bir dakika bile düşünmediklerini dile getirdi. Candan, Mimarlar Odası’nın fuaye ve salonlarıyla akademisyenlerin, toplumsal muhalefetin mekanı olduğunu ifade etti.
‘BUNLARIN YAŞANMASINI İSTEMEZDİM’
İletişim Fakültesi öğrencisi Sinan da içine “Bizim okulumuzda yazılan en güzel metinlerden biri kantinimizdeki Ahmet abinin hocalarımız için yazdığı metindir. Metinde artık üniversitenin her yer olduğu, akademisyenlerin her alanda bilimi savunacağını anlatmaktadır. Üniversitenin üzerinde yükseldiği dinamikler muhalif olmasının nedenlerinden biridir” dedi.
Ankara Ünivertsitesi’nden ihraç edilen Prof. Dr. Nur Betül Çelik ise bu tür fotoğrafları aslında görmek istemediğini dile getirdi.. “Çekenlerin eline sağlık ama bunların yaşamasını istemezdim” diyen Çelik, üniversitenin ifade ettiği evrensel değerler nedeniyle duvarları aşan bir kurum olduğunu söyledi. İhraçlarla birlikte bunu her yerde duyurma fırsatı bulduklarını belirten Çelik, belki de böylece eğitimi her yere yaygınlaştırma fırsatı bulduklarını söyledi.
CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de bilim insanlarının aşağılandığı ve bunun da kamuoyu önünde yaşandığı bir sürecin söz konusu olduğunu ifade etti. Gazetecilerin gerçekleri ortaya çıkarmasından korktukları gibi akademisyenlerden de korkulduğunu söyleyen Şeker, yüzlerce değerli üniversite hocasının ihraç edildiği yetmezmiş gibi bir de darp edildiğine dikkat çeken Şeker, “Bilim karanlığı karşısında aydınlık bir Türkiye’yi de hep birlikte inşa edeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et