16 Şubat 2017 08:53

Özgür Gündem davasında Üstün ve Çelikkan’a ceza talebi

Özgür Gündem'in Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan akademisyen Beyza Üstün ve gazeteci Murat Çelikkan için 7.5 yıl hapis istendi

Paylaş

Kapatılan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak amacıyla bir günlük Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katıldığı için yargılanan akademisyen Beyza Üstün ve gazeteci Murat Çelikkan hakkında 7.5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan akademisyen Beyza Üstün ile gazeteci-yazar Murat Çelikkan’ın duruşması görüldü. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Üstün ve Çelikkan katılmazken, iddia makamı ise mütalaasını verdi. 

Savcı, Üstün ve Çelikkan’ın kampanyaya katıldıkları günlerde çıkan haberlerde “örgüt propagandası yaptıkları” iddiasıyla 1,5’er yıldan 7.5’er yıla kadar ceza talep etti. 

Mahkeme heyeti ardından duruşmayı 16 Mayıs gününe erteledi.

Her iki davada sanık olan kapatılan gazetenin Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya hakkındaki dosya ise ayrılarak İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan Yıldırım bu kez cümleyi tersinden kurdu

SONRAKİ HABER

Mahkeme: Barış bildirisine imza atmak ihraca gerekçe olamaz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...