'İç savaş çıkar' diyen AKP’li hakkında soruşturma

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem hakkında soruşturma başlattı.

16 Şubat 2017 07:40
Paylaş

“Bu referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazırlanın” açıklamasıyla tepki çeken AKP Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturmayı başlatan Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“15 Şubat 2017 tarihinde bazı basın yayın organlarında, Adalet ve Kalkınma Partisi Soma İlçe Gençlik Kolları tarafından Soma Belediye Düğün Salonunda 13 Şubat 2017 tarihinde düzenlenen konferansta konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'in 'Bu referandum oylamasında yüzde 50'yi geçemezsek iç savaşa hazır olun' şeklinde sözler sarf ettiği yönünde haberler yapılması üzerine, olayın mahiyetini araştırmak ve ilgilinin konuşma içeriğinde suç teşkil eden ifadeler bulunup bulunmadığını tespit etmek için Soma Cumhuriyet Başsavcılığımızca söz konusu olay ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

AKP’NİN MİLLETVEKİLİ ADAYIYDI

Manisalı Ozan Erdem, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu. Siyasal iletişim üzerine uzmanlığını yapan Erdem, çeşitli üniversitelerde bu alanla ilgili dersler verdi. Anayasa Hukuku ve İdare Hukuku alanında da kaymakam ve hakim adaylarına eğitim verdiği öğrenilen Erdem, 2015 yılında yapılan genel seçimlerde AKP'den 8'inci sıra milletvekili adayı olarak gösterildi.

AKP Manisa İl Başkan Yardımcılığı ve Ar-Ge birimi başkanlığı görevini yürüten Ozan Erdem, partinin düzenlediği konferans ve seminerlerle kadınlara ve gençlere siyaset bilimi eğitimi veriyordu. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İsmailağa Cemaati gece meyhanede, gündüz festivalde

SONRAKİ HABER

Karadeniz’de eğitime kar engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...