16 Şubat 2017 06:26

İngiltere emekçilerinden akademisyenlere dayanışma mesajı

İngiltere’de bir araya gelen çok sayıda sendika yöneticisi Türkiye’de OHAL baskısı altındaki akademisyen, öğretmen ve işçilere destek mesajı iletti.

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

Türkiye Halkları ile Dayanışma Kampanyası’nın (SPOT) çağrısıyla bir araya gelen sendikacılar, Türkiye’de saldırılara uğrayan ve işten atılan akademisyenlerin, öğretmenlerin ve işçilerin yanında olduklarını duyurdular.

Dün akşam Londra’daki Öğretmenler Sendikası (NUT) Genel Merkezinde bir araya gelen sendikacılar ve SPOT yöneticileri, daha fazla dayanışma örgütleyeceklerini belitti. Toplam 56 sendikanın üye olduğu İngiltere Sendikalar Konfederasyonu (TUC) uluslararası ilişkiler sorumlusu Owen Tudor, 5.5 milyon işçinin adına dayanışma mesajı vermek için toplantıya katıldığını söyledi. AKP iktidarının, 15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek muhalifleri ezmeye çalıştığını kaygıyla takip ettiğini söyleyen Tudor, Türkiye’deki akademisyenlere, öğretmenlere, işçilere, gazetecilere seslenerek, “Sizin mücadeleniz bizim de mücadelemizdir. 5.5 milyon işçi adına yanınızda olduğumuzu duyurmak istiyorum” dedi.

SPOT yöneticileri Oktay Şahbaz ve Çağdaş Cabolat’ın, Türkiye’deki gelişmelerle ilgili yaptıkları sunumların yanı sıra, konuşmacı olarak toplantıya katılan NUT Genel Başkan Yardımcısı Louise Regan, RMT Genel Sekreter Yardımcısı Steve Hedley, PCS Genel Merkez yöneticisi Hector Wesley ve NSSN Genel Başkanı Rob Williams da birer konuşma yaparak dayanışma içinde olacaklarını söyledi.

DARBEYLE ALAKASI OLMAYAN HERKESİN İŞE GERİ ALINMASI İSTENECEK

Çok sayıda akademisyen, sendika yöneticisi ve gazetecinin katıldığı toplantıda, başta İngiltere hükümeti olmak üzere Türkiye hükümeti ve kurumlar üzerinde baskı kurulacağı ve işinden atılan, darbe ile ilgisi olmayan herkesin işine geri dönmesi isteneceği açıklandı. Gazetecilerin de hukuksuz bir şekilde tutuklandığına dikkat çeken konuşmacılar, May hükümetine de seslenerek, Türkiye’deki adaletsizlikler karşısında sessiz kalmamasını istedi.

İngiltere’de sendikalar, akademi çevreleri ve kampanya grupları Türkiye halkları ile dayanışmayı büyüteceklerini açıklıyorlar. SPOT ile ilişkiye geçen bir çok kurum, Türkiye'de AKP iktidarının saldırılarının karşısında daha etkili çalışmaların ve dayanışma faaliyetlerinin örgütlenmesini talep ediyor. Önümüzdeki günlerde SPOT aracılığı ile daha etkili çalışmalarla kamuoyu bilgilendirilecek. Bu çalışmalara, bir çok milletvekilinin, Türkiye’de yaşanan adaletsizlikleri parlamento gündemine taşıması da eklenecek. Ayrıca bir çok sendikanın yıllık olağan konferanslarında da konu gündeme getirilecek.

ÖNCEKİ HABER

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen’e 25 yıla kadar hapis istemi

SONRAKİ HABER

Karlı zemini temizlemek taraftara düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...