16 Şubat 2017 04:06

Kürkçü, ‘Türkiye’ye gelemiyor’ iddiasına TBMM'de yanıt verdi

HDP’li Ertuğrul Kürkçü, hükümetin kendisiyle ilgili Türkiye’ye gelemiyor şeklindeki açıklamalarına Meclisten yanıt verdi.

Paylaş

Diplomatik görüşmeler nedeniyle Avrupa’da temaslarda bulunan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü hükümetin, ‘Türkiye’ye gelemiyor’ şeklindeki iddilara TBMM'de yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

Diplomasinin sadece Hükümet'in tekelinde olmadığını söyleyen Kürkçü, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin organik bir parçasıdır. Türkiye'nin sınırları cumhuriyetin coğrafi sınırlarında bitmemektedir. Bütün bu anlaşmalarla birlikte yayılabildiği bütün uluslararası alan bizim siyasi toprağımızdır, bizim hukuki toprağımızdır. Dolayısıyla, Anayasa Mahkemesinin kendisini yetkisiz ilan ettiği yerde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bizim mahkememizdir. Bu mahkemenin önünde, eş başkanlarımıza yapılan zulmü, milletvekillerimize yapılan zulmü, halklarımıza yapılan zulmü tartışmamız Türkiye'yi dünyaya şikâyet etmek demek değildir, kendi tayin ettiğimiz hâkimin önünde hakkımızı savunmaktır” dedi.

Avrupa Konseyinde bulunan 2 HDP milletvekilinin, 11 AKP’li üyeden daha etkili olduğunu söyleyen Kürkçü, “Halkların Demokratik Partisi eğer haklı olmasa, iki üyeyle, Avrupa Konseyinde, Adalet ve Kalkınma Partisinin 11 üyesinden daha fazla etki yapamazdı” değerlendirmesinde bulundu.

AKP’li Hamza Dağ’ın, kendisinin Türkiye’ye gelemediği yönündeki iddialarına da değinen Kürkçü, “Bizi neyle korkutacak, neyle korkutacağını sanıyor? Türkiye'ye gelemiyormuşuz. Buradayız. Öyle, Türk medyasının lağım çukurlarından feyiz alarak milletvekili suçlayamazsınız. Yalanlar imparatorluğunun içerisinde o yalanlara bulanarak yaşayabilirsiniz ama hakikat ışığıyla yıkandığımız zaman bütün o kirler sizde kalır, biz pırıl pırıl çıkarız” dedi.

Tüm bu yaşananlara 16 Nisan’da son verileceğini söyleyen Kürkçü, “Halklarımız bir tek kelimeyi, demokrasinin özünü oluşturan ‘hayır’ deme hakkını kullanarak bu kararı verecek; ‘Hayır’, ‘Na’, ‘La’, ‘Oxi’, ‘Voch’ diyecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Samsun'da hasta bakıcının refakatçiye tecavüz ettiği iddiası

SONRAKİ HABER

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar: El Bab operasyonu bitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...