16 Şubat 2017 00:45

Avukat darbı kabul etmedi, işçi ‘darp raporu var’ dedi

Saadet Gıda'da işçi Mahfuz Yaşıt’ın patron, patronun akrabası ve avukatı tarafından darbedilmesi haberimiz üzerine patronun avukatı 'darp yok' dedi.

Paylaş

Fırat TURGUT
İstanbul

Saadet Gıda’da Disk/Gıda-İş Sendikasında örgütlenme çalışması yürüttüğü için işten atılan ve işe iade davasını kazanan engelli İşçi Mahfuz Yaşıt’ın patron, patronun akrabası ve avukatı tarafından darbedilmesine ilişkin haberimizle ilgili açıklama yapan Avukat Abdullah Yazıcı, ne kendisinin ne patronların işçiyi darbetmediğini ileri sürdü. İşçi Mahfuz Yaşıt ise darp raporu aldıklarını ve hem patron hem avukat hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Avukat Abdullah Yazıcı gazetemize yolladığı yazılı açıklamada, “Tarafım ara bulucu olarak davet edilmiş, taraflara ara buluculuk anlatılmış, tarafların sadece uzlaştıkları işe iade davasına ilişkin ödeme miktarı ve tarihi konusunda tutanak tutularak ara bulucu tutanağı düzenlenmiştir. Çalışan kendisiyle yapılan özel görüşmede dahi herhangi bir baskıdan söz etmemiş, baskı altında bulunduğuna ilişkin bir tutum takınmamıştır. Sadece kendisine yapılacak ödeme miktarını ve zamanını belirtir şekilde tutanak tutulmasını, diğer hak ve alacaklarına ilişkin hususların tutanakta yer almamasını istemiştir. Tutanak da tarafların ittifakla kabul ettikleri hususlara ilişkin tutulmuştur. Taraflarla görüşme sürecinden yanlarından ayrılma sürecine kadar hiçbir tehdit hakaret ve baskı, hiç kimseye karşı meydana gelmemiş, gelmesi de mümkün bulunmamaktadır” dedi.

İşçi Mahfuz Yaşıt ise avukatın bu sözlerinin doğru olmadığını savundu. Patronlarla birlikte avukatın da kendisini darbettiğini söyleyen Yaşıt, “Fabrikanın ikinci katında beni dövmeye başladılar. Avukatımla görüşeceğim dedim, telefonuma el koydular. Avukat, bana hakaret ederek ‘Ben avukat değil miyim?’ deyip vurdu bana. Patronların dayağına da müdahale etmedi. Daha sonra beni arabayla Kıraç’ta bulunan depoya götürdüler. Ağzım yüzüm şişti, kan revan içinde kaldım. Baskıyla tutanağı imzalamak zorunda kaldım. Sonra Gıda-İş Sendikası yöneticileriyle birlikte hastaneye giderek darp raporu aldık. Karakola gittik, ifadeye sendika yöneticimizle girdik. Patron Sübet Çiçek, yeğeni Sabahattin Çiçek ve Avukat Abdullah Yazıcı hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi. 

 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Kupası'nda maç programı belli oldu

SONRAKİ HABER

İşçiler BES'ten çıkma telaşına düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...