15 Şubat 2017 14:55

Hakkarililer: Demokrasi ve eşitlik için ‘hayır’ diyoruz

3 milletvekilleri de tutuklu olan Hakkarililer referandumda büyük bir farkla 'Hayır' oyu çıkacağını söyledi.

Paylaş

16 Nisan’da yapılacağı açıklanan referanduma ilişkin konuşan Hakkarililer, kentte büyük bir farkla ‘hayır’ çıkacağını vurguladı. 3 vekillerinin de tutuklu olduğuna dikkat çeken yurttaşlar, baskı politikalarına karşı bölgede ‘hayır’ çalışmasının güçlenmesine dikkat çekti.  

Olağanüstü Hal (OHAL) ile birlikte ihraç edilen 97 bin 840 kamu emekçisinden biri olan Hakkari Orman ve Su İşleri Müdürlüğü çalışanı Serkan Akbal, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan MEYA-DER Hakkari Şube Eş Başkanı Selim Kaya ile yurttaşlardan Ömer Akbulut ve Mahmut Temel 16 Nisan’da yapılacak referandumda neden ‘hayır’ diyeceklerini anlattı. 

‘TÜM ÜLKE BASKI ALTINDA’ 

İhraç edildiği 29 Ekim 2016 tarihinden bu yana üyesi olduğu Tarım Orkam-Sen Şubesi’ne her gün giderek çalışmalara dahil olan Serkan Akbal, ülkedeki gelen baskılardan emekçilerin de payına düşeni aldığını söyledi. Barış ve demokrasiyi savunmaya devam edeceklerini söyleyen Akbal, “Bu sadece sendikacılara, emekçilere ya da demokrasi mücadelesi veren insanlara yönelik bir durum değil. Tüm ülkeye bir baskı yapılıyor. Biz de nasibimize düşeni alıyoruz. Barış, eşitlik ve demokrasi söylemlerimizi bugün de söylemeye devam ediyoruz. Bunun için ‘hayır’ diyoruz” dedi. 

‘BİR YILDIR YAŞANANLAR YETERLİ’ 

Yürütecekleri çalışmalarında neden ‘hayır’ diyeceklerini açıkça anlatacaklarını dile getiren Akbal, “Yıllardır ülkede yaşanan durumlar olmasa dahi, bölgede son bir yıldır yaşananlar ‘hayır’ demek için yeterli bir gerekçe. Son bir yılda birçok ilçe yıkıldı birçok aile göçer duruma düştü. Halk tamamen yoksullaştı yaşananların sorumlusu olarak yönetimde bulunan hükümetin olduğunu düşündüğümüzden ‘hayır’ diyeceğiz” dedi.

‘YAKIP YIKILAN KENTLER İÇİN, HAYIR’ 

Kapatılmalarının çalışmaları önünde engel olmadığını söyleyen MEYA-DER Şube Eş Başkanı Selim Kaya, yakılıp yıkılan kentlerin ve yaşamını yitiren gençlerin ‘hayır’ demek için büyük bir neden olduğuna dikkat çekerek, “Evlerimiz ve köylerimiz ile birlikte birçok yer yıkıldı. AKP bu halkın üzerine büyük bir baskı kuruyor. Bu baskı ve yapılanlar nedeniyle bizler ‘hayır’ diyeceğiz. Bizim dileğimiz halkımızın da bu konuda yanımızda olması ve ‘hayır’ demesidir” dedi.

‘HAYIRI ANLATACAĞIZ’

Bir dönem MEYA-DER’in yöneticiliğini yapan Mahmut Temel ise “Bizler ‘hayır’ cephesinde yer alacağız. Çünkü üzerimizde çok baskı var. Her zaman için mazlumun yanında yer aldık. Herkeste mazlumun yanında yer almalı. Bu süreçte de partimiz ile birlikte hareket ederek ne gerekiyorsa yapacağız. Köy köy, ev ev giderek neden ‘hayır’ diyeceğimizi anlatacağız ve halkın bunu anlaması için çalışacağız. Bu bir düşüncedir ve yasal haklarımızın tamamını kullanacağız” diye konuştu. 

‘İRADEMİZ YOK SAYILDIĞI İÇİN, HAYIR’

90’lı yılarda yaşadıkları köylerinden zorla göç ettirildiklerini belirten Ömer Akbulut da “Neden mi? Bütün köylerimiz talan edildi, evlerimiz yakıldı, siyasi irademiz olanlar cezaevine konuldu. Onurumuz ayaklar altına alınmış. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu gerekçelerden dolayı ‘hayır’ diyeceğiz. Bu süreçte bizler de kurulan komisyonumuzla çalışacağız mahallemizde ev ev dolaşarak tüm tanıdıklarımızla birlikte çalışacağız” ifadesinde bulundu. (Hakkari/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: Sevtap Akdağ serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

İran’dan Erdoğan’ın 'Pers milliyetçiliği' sözlerine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa