15 Şubat 2017 14:55

Eğitim Sen: Sevtap Akdağ serbest bırakılsın

Eğitim Sen yaptığı açıklama ile gözaltına alınan Eğitim Sen 8 No’lu Şube Başkanı Sevtap Akdağ’ın  serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

Geçtiğimiz günlerde evine yapılan baskınla gözaltına alınan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve İstanbul Eğitim Sen 8 No’lu Şube Başkanı Sevtap Akdağ için Eğitim Sen 2 No'lu Şube'de basın açıklamasıni gerçekleştirildi.

Eğitim Sen 3 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Tosu'nun gerçekleştirildiği açıklama da, siyasi iktidar, ülkede baskı, sindirme ve korkutma hamlelerini koşar adım atmaya devam ettiği belirtildi. "15 temmuz darbe girişimini fırsata çevirip hemen OHAL ilan eden KHK'lerle onbinlerce kamu emekçisini işsiz bırakan, üniversitelerde bilim insanlarının işlerinden  edip adeta bilimi tasviye eden, gazetecileri tutuklayan iktidar, referandum süreci ile bu baskı ve şiddetin dozunu arttırmıştır" diyen Tosu, "Özellikle referandumda tek adam rejimine ‘Hayır’ diyeceğini açıklayan kesimleri susturmak için her türlü yolu denemektedir. Sendikamız, üye ve yöneticilerimiz de dozu giderek artan bu şiddet politikalarından payına düşeni almaktadır. Bunun en son örneği Eğitim Sen 8 Nolu Şube Başkanı Sevtap Akdağ'ın 12 Şubat 2017'de gece yarısı- hemde evinin kapısı kırılarak gözaltına alınmıştır"diye konuştu.

Gece yarısı gözaltına alının şube başkanın nereye götürüldüğünü ancak ertesi gün öğleden sonra öğrenebildiklerini söyleyen Tosu, "Vatan emniyet müdürlüğünde, Gayrettepe'de ve hatta Esenler’de yer kalmadığı için Pendik'te bir karakolda tutuluyor. Karakolların, emniyet binalarının tıka basa doldurulmuş olması memlekette demokrasinin düzeyinin en açık göstergesidir" dedi.

Tosu gözaltındaki şube başkanına yönelik uygulamanın keyfi ve hukuksuz olduğunu belirten Yokuş şunları söyledi: “Zira başkanımız halihazırda bir okulda  öğretmenlik yapmaktadır. Adresi bellidir, kendisinin herhangi bir konuda ifade vermesi gerekiyorsa bu konuda yapılacak bir davete tereddütsüz icabet edecektir. Bu yöntemin denenmesi kapısı kırılarak gözaltına alınması topluma, mücadele eden kadınlara sendikamıza yönelik gözdağıdır."

Son olarak Tosu, Eğitim Sen 8 No’lu Şube Başkanı Sevtap Akdağ'ın derhal serbest bırakılmasını istedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İLEF: Geri dönene kadar arkadaşlarımızın yanındayız

SONRAKİ HABER

Hakkarililer: Demokrasi ve eşitlik için ‘hayır’ diyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa