15 Şubat 2017 14:25

İşini isteyen öğretmenlere kabahatler kanunundan 219 TL ceza

Malatya'da işini geri almak için eylem yapan öğretmenler darbedilerek gözaltına alındıktan sonra kabahatler kanunundan 219 TL para cezası kesildi.

Paylaş

“İşimi, ekmeğimi, öğrencilerimi geri istiyorum” sloganıyla 35 gündür Malatya'da eylem yapan kamu emekçileri, bugünkü eylemlerinde de polis darbederek gözaltına alındı. Öğretmenlere kabahatler kanunundan 219 TL para cezası kesildi. 

Malatya’da OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lerle görevlerinden ihraç edilen 4 kamu emekçisinin, "İşimi, ekmeğimi, öğrencilerimi geri istiyorum" sloganıyla düzenledikleri oturma eylemi 35’inci gününde de devam etti. Ellerindeki üzerinde “İşimi, öğrencilerimi geri istiyorum” yazılı dövizlerle Emeksiz Meydanı’nda bir araya gelen öğretmenler Erdoğan Canpolat, Özkan Karata ve Umut Sertaç Ökdemir ile sağlıkçı Cengiz Uğurlu meydanda oturma eylemi yaptı. Emekçiler, oturma eylemine geçtikleri sırada bir kez daha etraflarını saran polislerce yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. 

Her eylemlerinde gözaltına alınan emekçiler, “Kabahatler Kanunu’na muhalefetten” 219 TL para cezası kesildikten sonra serbest bırakılıyor. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray, Igor Tudor ile 1.5 yıllık anlaşma sağladı

SONRAKİ HABER

‘Tek adam rejimini kapı kapı anlatacağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa