15 Şubat 2017 12:57

Veli ve öğrenciler ihraç edilen öğretmenleri için eylemdeydi

İstanbul Sancaktepe'de ihraç edilen ilkokul öğretmeni Hüseyin Demir için okul önünde veliler, öğretmenler ve öğrenciler tarafından eylem yapıldı.

Paylaş

KHK ile ihraç edilen İstanbul Sancaktepe'ye bağlı Hisar Yapı İlkokulu öğretmeni Hüseyin Demir için okul önünde veliler, öğretmenler ve öğrenciler tarafında eylem yapıldı. 

Basın açıklamasında Eğitim Sen İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Turgut Yokuş, "Hüseyin öğretmenimizin nezdinde tüm ihraç olan üyelerimizin hiç bir soruşturma yapılmaksızın, hiç bir yargılama yapılmaksızın haksız yere okulundan ve işinden edildiği bir adaletsizliği yaşıyoruz" dedi. Yokuş sözlerine şöyle devam etti: "Hüseyin öğretmenimizin eşi de aynı gece ihraç edildi, bir ay sonra bebekleri dünyaya gelecek. Bu KHK'yi hazırlayanlar doğmamış çocuğu cezalandırmak istiyor. Bu haksız hukuksuz işten atmalar, birinci sınıfta öğretmenini bekleyen çocukları cezalandırıyor. Mutlaka bu haksızlıklar bitecek, mutlaka bu hukuksuzluklar bitecek. Eğitim Sen öğretmenlerimizi asla yalnız bırakmayacak ve işlerine dönene kadar mücadele edeceğiz. Mutlaka Hüseyin Öğretmen dönecek ve bahar o zaman bu ülkeye gelecek" dedi.

Dayanışma eylemine velileri ve öğrencileri ile katılan Hüseyin Demir de, "İşimden ve çocuklarımdan beni ayırdılar; çünkü ben direnen TEKEL işçilerinin yanında oldum, okuttuğum öğrencilerime sefaleti reva görenlere karşı o çocukların gözlerindeki ışığın yanında oldum, çünkü ben haksızlıkların karşısında oldum" dedi. Demir şöyle devam etti, "Bu zulmü bize reva görenler, bu haksızlıkları yapanlar, işçileri emekçileri sefalete itenler, bizleri işsizliğe-açlığa mahkum edenler, adaletsizliğin bekçileri şunu bilsinler ki; asla teslim olmayacağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Öğrencilerime kavuşuncaya kadar mücadele edeceğim. Bana destek veren tüm velilere, canım öğrencilerime, değerli mücadele arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Açıklamada veliler de sık sık "Hüseyin Öğretmen Yalnız Değildir" sloganını atarak destek verdi. 

Veliler bir çok kuruma yazılı olarak başvurduklarını, öğretmenlerini çok sevdiklerini ve geri gelmeleri için her şeyi yapacaklarını ifade etti.  (İstanbul/EVRENSEL)

 {{307994}}

ÖNCEKİ HABER

İşsizlik Sigortası Fonu 103 milyar TL

SONRAKİ HABER

Büyükanne projesine 1 haftada 150 başvuru yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...