15 Şubat 2017 12:55

AKP, satacak kurum arıyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, özelleştirme konusunda yeni projeler geliştireceklerini söyledi.

Paylaş

Maliye Bakanı Naci Ağbal, özelleştirilmesi planlanan pek çok kuruluşun Varlık Fonu’na devredilmesinin ardından, özelleştirme konusunda yeni projeler geliştireceklerini açıkladı. Şeker fabrikaları gibi devletin elinde kalan son varlıkların da özelleştirileceğini açıklayan Ağbal, bu kapsamda, bazı illerde belediyeler tarafından verilen elektronik trafik denetimi işinin, ülke genelinde ya da bölgesel olarak özel sektör tarafından yapılabileceğini söyledi.

Habertürk’ten Deniz Çiçek’in haberine göre, elektronik trafik denetim hizmetlerinin özelleştirilmesi yönünde proje geliştirilebileceğini belirten Ağbal, belediyelerin tek tek trafikte hızı aşan araçları tespit eden uygulamalar yaptığını belirterek “Bu elektronik denetim hizmetini, bölgesel ya da ulusal olarak yapmak mümkün. Belediye belediye değil de daha ulusal düzeyde olabilir” dedi. Daha önce bu sistemde yaşanan sıkıntılara dikkat çekilmesi üzerine Ağbal, bu işin standardının belirleneceğini ve o zaman sıkıntı yaşanmayacağını savundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelerin bu işi şirketlere havale ettiğini belirterek bu şirketlerin de sürücülere çeşitli hız tuzakları kurarak gelir elde etme yoluna gittiğini söylemişti.
Ağbal, Özelleştirme İdaresinden devredilen kurumlara karşın, ciddi gayrimenkuller ile Şeker fabrikalarının özelleştirileceğini de söyledi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadın çalışmalarından hocaları için açıklama

SONRAKİ HABER

İşsizlik Sigortası Fonu 103 milyar TL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...