15 Şubat 2017 12:13

Böke'den işsizlik açıklaması: Bu düzen devam etsin mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, yaptığı yazılı açıklamayla işsizlik rakamlarını değerlendirdi.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, “Ağustos 2014’te yüzde 10.1 işsizlik oranıyla başladığımız ‘fiili başkanlık döneminde’ işsizlik 2 puan artışla yüzde 12.1’e ulaştı. Bu işsizlik oranı 2008-2009 ekonomik krizinden sonra yaşanan en yüksek işsizlik oranı ve neredeyse o kriz dönemine de hızla yaklaşıyor” dedi.

Bugün açıklanan işsizlik istatistiklerinin 6.5 milyon insanın her gün yaşadığı “karanlığı, umutsuzluğu” bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade eden Böke, “Kendi yandaşlarının ekonomisini ve kendi siyasi geleceğini her şeyden daha önemli gören saray düzeninin vatandaşı nasıl da yok saydığını gösteren gerçekler rakamlarla bir kez daha ortaya kondu” dedi.

İşsizliğin sorumlusu olarak iktidarı gösteren Böke, “Yaşanan işsizlik, yandaşlarının batık projelerini vatandaşa istihdam yaratacak ve çağı yakalayan üretim ekonomisinden daha önemli gören bu saray düzeninin çöküşünün de ispatı” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 16 Nisan’da bir tercih yapacağını, “Ya bu çöken düzenle devam etmeye karar vereceğini ya da bu düzeni değiştirmeye ve kalkınan, istihdam yaratan, üreten ve adil bölüşen yeni bir Türkiye hikayesini yazmaya başlayacağını” belirten Böke, “Milletimize 16 Nisan’da sorulacak soru ‘Bu düzen devam etsin mi?’ sorusu olacak. Yanıtı aşikar, hayır. 6.5 milyon kişiyi işsiz bırakan bu düzen devam etmesin, etmeyecek de” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Demirtaş'ın CPT mektubu kayıp

SONRAKİ HABER

Urfa'da, hastanenin temizlik cihazlarına haciz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...