15 Şubat 2017 11:42

Reina katliamında 5 kişi için daha tutuklama talebi 

Reina katliamına ilişkin, 5 kişi daha tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Paylaş

Reina’da gerçekleştirilen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği katliama ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 5 kişi daha tutuklanmaları talebiyle sevk edildi. 

Reina saldırganının dini nikah kıydığı Tene Traore da tutuklanması istenen şüpheliler arasında. Traore’nın Reina katliamcısı Masharipov ile birlikte Esenyut'taki örgüt evinde yakalandığı, buraya da Suriye'deki çatışma bölgesine gitmek amacıyla Fransa'dan geldiği kaydedildi. 

Şüpheli Eyüp Korkusuz'un Reina saldırısını planlayanlardan biri olduğu kaydedildi. Korkusuz'un IŞİD’in güvenli evlerinden sorumlu olduğu belirtildi. 

Şüpheli Aysha Mohammed'in de Somali vatandaşı olduğu belirtilen yazıda, bu kişinin de Reina saldırganı Masharipov ile birlikte Esenyut'taki örgüt evinde yakalandığı, buraya da Suriye'deki çatışma bölgesine gitmek amacıyla geldiği kaydedildi. Dina Alaa Eıd Sayed Ahmed'in de Mısır vatandaşı olduğu belirtilen yazıda, Reina saldırganı Masharipov ile birlikte Esenyut'taki örgüt evinde yakalandığı belirtildi. 

TUTUKLANMALARI TALEP EDİLDİ 

Savcılık, tüm şüphelilerin, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından tutuklanmalarını talep etti. Şüpheli Alı Jameel Mohammed için ayrıca "39 kez kasten öldürme" suçundan da tutuklanması talep edildi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Avusturya’daki imamlara da inceleme başlatıldı

SONRAKİ HABER

Beyaz Saray: İki devletli çözümde ısrarlı olmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa