15 Şubat 2017 10:54

'AKP toplumda telafisi imkansız mağduriyetlere yol açıyor'

Eğitim Sen Kocaeli Şubesi, 100 bini aşkın kamu emekçisinin KHK'ler ile ihraç edilmesine yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Paylaş

Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen akademisyenlere ilişkin basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada "AKP Toplumda telafisi imkansız mağduriyetlere ve kaosa yol açacak. Çocuklarımıza ve geleceğimize tehdit olan bu uygulamalardan derhal vazgeçmelidir" denildi.

Eğitim Sen Toplantı Salonu’nda yapılan açıklamada konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Suca Omurca, çıkarılan KHK'ler ile 100 bini aşkın kamu emekçisinin hukukun en temel ölçüsü olan savunma hakkı bile tanınmadan ihraç edilmesini kınadı. Kocaeli'de yaşanan ihraçlara da değinen Omurca, "Çıkarılan KHK’lerde sınırı Anayasa değil, hükümetin belirlediği bir keyfilik belirlemektedir. Öyle ki ilimizde de üyemiz 14 Akademisyen ve SES Üyesi 5 Akademisyen olmak üzere 19 Akademisyen 1 Eylül 2016'da ihraç edilmiş,  7 Şubat KHK'sıyla şubemiz üyesi Eğitim Sen Genel Sekreteri Mesut Fırat, Körfez Temsilcimiz Metin Aksöz, Gebze Şube Sekreterimiz Remzi Kaya ve Derince ilçesinden üyemiz Levent Ağdacı ihraç edilmişlerdir. Yine Konfederasyonumuz KESK'e bağlı sendikalardan üyelerimiz hukuksuz bir şekilde ihraç edilmekte ve açığa alınmaktadır. Ayrıca KESK'e bağlı BES Şube Başkanımız Gülüzar Ateş 41 gündür neyle suçlandığını bilmeden görevinden ihraç edilmiştir. OHAL Hukuksuzluğuna dayanarak yapılan bu ihraçlara derhal son verilmelidir" dedi.

Yaşanan bu saldırıların bir amacı da AKP’nin uzun süredir gündemine koyduğu kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırma düşüncesi olduğunu ifade eden Omurca, "Açıkça belirtelim ki, savunmasız, gerekçesiz, sübjektif kriterlerle, AKP muhbirlerinin, trollerinin ifadeleriyle, muhalif kamu emekçilerinin 'terörle iç içe' gibi oldukça muğlak bir suçlamayla açığa alınmasını ve ihraç edilmesini kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. AKP Toplumda telafisi imkansız mağduriyetlere ve kaosa yol açacak çocuklarımıza ve geleceğimize tehdit olan bu uygulamalardan derhal vazgeçmelidir" ifadelerini kullandı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Atalay Filiz ilk kez hakim karşısına çıktı

SONRAKİ HABER

NBA maçları sanal gerçeklik (VR) ile izlenebilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...