13 Haziran 2012 11:32

Direnişin 42. yılında işçilerle dayanışma

15-16 Haziran işçi direnişinin 42. yılında Ankara’da DİSK ve Halkların Demokratik Kongresi etkinlikler yapacak. Hava iş kolunda grevin yasaklandığı, sendikalaşmanın önündeki engellerin korunduğu günlerde yapılacak etkinliklerde, 1970 yılında sendikal yasaklara ve barajlara karşı başlatılan direnişin öğrettikleri yeni kuşaklara aktarılacak

Direnişin 42. yılında işçilerle dayanışma
Paylaş

15-16 Haziran işçi direnişinin 42. yılında Ankara’da DİSK ve Halkların Demokratik Kongresi etkinlikler yapacak. Hava iş kolunda grevin yasaklandığı, sendikalaşmanın önündeki engellerin korunduğu günlerde yapılacak etkinliklerde, 1970 yılında sendikal yasaklara ve barajlara karşı başlatılan direnişin öğrettikleri yeni kuşaklara aktarılacak. Yapılacak etkinliklerde THY işçileri ve TOGO Ayakkabı işçileriyle dayanışma ön plana çıkacak.  Ankara’da ilk etkinliği DİSK üyeleri yapacak. 15 Haziran 2012 Cuma günü (yarın) saat:12.30’da Genel-İş Ankara Şubelerinin bulunduğu bina önünden Sakarya Meydanı’na yürüyecek olan DİSK üyeleri burada basın açıklaması yapacaklar.
HDK Ankara Meclisi de 16 Haziran Cumartesi günü TOGO ve THY işçileriyle dayanışma amaçlı bir dizi etkinlik yapacak. Etkinlik, 35 işçinin Deri-İş’e üye oldukları için işten atıldığı TOGO Ayakkabı’nın Atatürk Bulvarı üzerindeki mağazası önünde saat 18.00’de başlayacak.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Soda grevi 26. gününde

SONRAKİ HABER

Sermayeye teşvikte sınır yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa