15 Şubat 2017 09:21

8 yaşındaki Arda sulama kanalında ölü bulundu

Aydın Söke'de ilkokul 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Arda Akiş, Devlet Su İşlerine bağlı sulama kanalında ölü bulundu.

Paylaş

Aydın'ın Söke ilçesinde 8 yaşındaki Arda Akiş, Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalında ölü bulundu. Akiş'in kenarından oynadığı sulama kanalına düşüp sürüklenerek suda boğulduğu sanılırken, kesin ölüm nedeni otopside belli olacak.

Dün saat 14.30'da Güllübahçe Mahallesi'nde yakınlarından geçen DSİ'nin sulama kanalında cansız bir erkek çocuk beden olduğunu farkeden çevredekiler durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, cansız bedeni sudan çıkardı. Üzerinden kimliği çıkmayan çocuğun ailesine ulaşılabilmesi için belediye hoparlörlerinden anons yaptırılıp, çevredeki mahalle muntarları ile irtibata geçildi. 

Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Tuncay Tunç, cansız bedeni bulunan çocuğun Söktaş 75'inci Yıl İlkokulu 2'nci Sınıf Öğrencisi 8 yaşındaki Arda Akiş olduğunu belirleyip, bir teksil fabrikasında işçi olarak çalışan babası Turgut Akiş ve annesi Nurhan Akiş'e acı haberi verdi.

Küçük Arda'nın Yenidoğan Mahallesi yakınındaki sulama kanalında oynarken ayağının kayıp kanala düştüğü, cansız bedeninin suyla yaklaşık 10 kilometre sürüklenerek Güllübahçe Mahallesi yakınlarına kadar geldiği üzerinde durulduğu bildirildi. Çocuğun cansız bedeni savcı ve jandarmanın olay yerindeki incelemelerinin ardından önce Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne, ardından da kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Arda Akiş'in cenazesinin otopsinin ardından memleketleri olan Eskişehir'e götürülüp, toprağa verileceği öğrenildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Basın ve ifade özgürlüğü alarm veriyor

SONRAKİ HABER

Antep'te eylem ve basın açıklaması yasağı kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...