15 Şubat 2017 09:10

İzmir'de öykü günleri 17 Şubat’ta başlıyor

İzmir Öykü Günleri, Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde 17-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Paylaş

Konak Belediyesi'nin bu yıl 15'incisine ev sahipliği yaptığı İzmir Öykü Günleri 17-18 Şubat tarihleri arasında 'Öykü ile Ayakta Kalmak' teması ile gerçekleştirilecek. Çok sayıda edebiyatçı, öykücü ve akademisyenin davetli olduğu etkinliğin basın duyurusu Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıyla yapıldı. Toplantıya Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra düzenleme kurulunda yer alan yazarlar Hacer Kılcıoğlu, Kerem Işık, Murat Şahin, Yıldız İlhan, Yunus Bekir Yurdakul ve Ahmet Büke katıldı.

'ÖYKÜ VE EDEBİYAT AYNI ZAMANDA İNSAN DEMEKTİR'

Toplantıda etkinlik hakkında bilgi veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini, kışa ve soğuğa rağmen, güzel günlere öyküyle, edebiyatla merhaba demek istediklerini dile getirdi. Öykü ve edebiyatın aynı zamanda insan demek olduğunu belirten Pekdaş, "İnsan ise umutla, umudu yeşertmekle yaşar. Bu yıl Öykü Günleri temamızı 'Öykü ile Ayakta Kalmak' olarak belirledik. Yaşadığımız bu zorlu dönemle baş edebilmemiz için umuda ihtiyacımız var. Birlikte dayanışarak ve edebiyatın zamana meydan okuyan gücüyle buluşarak ayakta kalacağız" dedi. Tüm İzmirlileri Öykü Günleri'ne davet eden Pekdaş, 'Hayırlı' bir etkinlik geçirmek istediklerini söyledi.

Öykü Günleri'ne 29 öykücü ve akademisyen katılırken, etkinliğin bu yıl ki onur konuğu ise Türk Edebiyatı'nın usta kadın kalemlerinden Ayla Kutlu. Yazarın eserleri ve edebiyatı Öykü Günleri kapsamında düzenlenecek 'Ayla Kutlu Edebiyatı' isimli bir panelle dile getirilecek. Konuşmacıların Adnan Özyalçıner, Berat Alanyalı ve Prof. Dr. Dilek Direnç'den oluştuğu paneli yazar Birsen Ferahlı yönetecek.

ALPAY VE ERDOĞAN ONURUNA OTURUM DÜZENLENECEK

17-18 Şubat tarihlerinde Konak Belediyesi'nin Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde düzenlenecek etkinliklerde 'Öykü ile Yolda Olmak', 'Edebiyat ile Direnmek', 'Eylem Olarak İnsan, Hikaye Olarak Yaşam', 'Bir Edebiyat Adası Umberto Eco', 'Bir Gelecek Tahayyülü Olarak Edebiyat' konulu panellerin yanı sıra kısa öykü seslendirmeleri de yapılacak. Öykü günü bildirisini ise Aslı Erdoğan kaleme aldı. Bu bildiri tüm Türkiye'de düzenlenecek öykü günlerinde okunacak. Düzenlenecek 'Edebiyat ile Direnmek' konulu oturum ise Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan onuruna yapılacak.

Etkinliğin açılış töreni 17 Şubat Cuma günü Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde saat 13.30’da yapılacak. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP referandum kampanyasını Almanya'dan başlatılıyor

SONRAKİ HABER

Tudor, Metin Oktay Tesisleri'ne geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...