13 Haziran 2012 11:31

‘Öyle memurlar var ki 2 arabası var’

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun üslubunu MHP Lideri Bahçeli’ye benzeten Erdoğan, Türkiye ekonomisinin gayet iyi olduğunu söyledi. Erdoğan, memur ve işçi ücretlerini enflasyona ezdirmediklerini öne sürdü.CHP Lideri Kemal Kıl

‘Öyle memurlar var ki 2 arabası var’
Paylaş

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kendisinin üslubuyla ilgili eleştirisinden rahatsız olan Erdoğan, “CHP, grubunda dün bize üslup dersi veriyor. Sayın Kılıçdaroğlu sizin siyasette ders verme, müderrislik makamına gelmeniz için daha çok ekmek yemeniz lazım” dedi.

‘BAHÇELİ’NİN DİLİNE YAKIN’

“Kendisi Allah var bizi örnek alıyor, bizi taklit etmeye çalışıyor” diyen Erdoğan, “Ama siyaset üslubu olarak Ak Parti ekolünden ziyade, çok affedersiniz Sayın Bahçeli’nin diline daha yakın olduğu gerçeğini de burada hatırlatmak durumundayım” dedi.  Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi Yunan ekonomisi ve Suriye demokrasisiyle karşılaştırmasına da değinen Erdoğan, “Elifi görse mertek zanneder” dedi. Muhalefetin “halkın fakirleştiği” ve “ekonominin iyiye gitmediği” yönündeki eleştirilerine araba ve buzdolabı üzerinden yanıt veren Erdoğan şöyle konuştu: “2002 yılında 91 bin otomobil satılmıştı. 2011’de bu sayı 594 bin oldu. Bu, tüm zamanların rekorudur. Fakirleşen bir ülkede otomobil satışı bu kadar artar mı? 2002’de satılan buzdolabı 1 milyon 88 bin. 2011’de bu sayı 2 milyon 193 bin oldu.”

2002 yılında 36 milyar dolar olan ihracatın 2011 sonunda dünya krizine rağmen 135 milyar dolara çıktığını söyleyen Erdoğan, bir hafta öncesi güncellenen son rakamla bunun da 140 milyar dolara çıktığını öne sürdü.

‘ABD BORCU DERT EDİYOR MU?​’

Türkiye’nin borç yükünün arttığı yönündeki eleştirilere ise ABD ve Japonya üzerinde yanıt veren Erdoğan, “Artık güçlü bir Türkiye var. ABD’de, Japonya’da borç gani ama hiç umurunda mı? Adam milli hasılasına bakıyor. Onun için o borç herhangi bir sıkıntı ifade etmiyor” dedi.

‘KRİZE RAĞMEN ÜCRETLER ARTTI’

“Küresel krize rağmen ücretleri artırdık, ücretlileri enflasyona ezdirmedik” diyen Erdoğan, “2002’ye göre en düşük memur maaşını yüzde 279 artırdık. Bazı şeyler söylüyorlar ya, toplu sözleşmeye geçildi, ‘Bizi şöyle ezdi böyle ezdi’ diyorlar. Ben size oranlarla konuşuyorum” dedi.

KORSANLARA ÇATTI!

Almanya’daki Korsanlar Partisine de çatan Erdoğan, “Korsanlar diye bir parti çıkmış Batı’da, her şey bedava diyor. ‘Elektrik, su bedava’ diyor. Bunları bedava verip parayı nereden bulacaksın. Para gökten zembille inmiyor ki… Yağmur olsa işletme masrafı var” dedi.

Memurları 4+4 zam oranıyla enflasyona ezdirmediklerini söyleyen Erdoğan, “Bunu daha ileri götürürsek bu yatırımları yapamayız. Öyle memur kardeşlerimiz var ki 2 değil 3 olsun eyvallah ama hanımının altında, kendi altına araba var. Daha önce böyle bir şey var mıydı? Yoktu. Ben tavsiye ediyorum araba alacağına ev al” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Van’daki tutuklamalara tepkiler sürüyor

SONRAKİ HABER

Soda grevi 26. gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa