15 Şubat 2017 08:25

Tüzel: Hayır, mücadelenin yükseltilmesinin olanağı

Belediye işçileriyle bir araya gelen EMEP MYK üyesi Levent Tüzel, ‘Hayır’ın mücadelenin yükseltilmesinin bir aracı olarak kullanılabileceğini söyledi.

Paylaş

İzmir’de bulunan EMEP MYK üyesi Levent Tüzel, çeşitli işçi kesimleri ile bir araya gelmeye devam etti. Tüzel, son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerde çalışan Genel İş üyesi işçilerle ve Kamu Taşeron İşçi Birliği’nin temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda, referandumda neden 'Hayır' ve 'Hayır'ın işçiler ve halk arasında nasıl örgütlenilmesi gerektiği konuşuldu. 

Referandum sürecinde, işçiler emekçiler arasında yapılacak çalışmalarda, ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya izin verilmemesi gerektiğini belirten Tüzel “Tartışmalar, sadece Erdoğan hayranlığı ya da karşıtlığına indirilmemeli. Referandumun sonuçlarının işçiler, emekçiler açısından neler getireceğini anlatarak çalışmalar yapılmalı. Yeni sistemin, bizden neler alıp götüreceği, alınterimizden, demokratik hak ve özgürlüklerden, ortak yaşamdan, buralardan ne götürecek, bunları anlatmalıyız. Referandumun sonucunun Erdoğan’ı seven bir emekçiye ayrı bir şekilde uygulanmayacağı dile getirilmeli. İşyerlerinde, işçilerin yaşadığı mahallelerde yapılacak toplantılarda ortak bir tutumun sağlanması. Bizim gibi düşünmeyenlerle de konuşmalıyız” dedi. Hükümetin, evet sonucu ile toplumu kendine biat ettirmeye bağlama noktasında kazanıma dönüştürebileceğini dile getiren Tüzel şunları söyledi  “Hayır sonucu ise, halkın ‘hükümete bir dur, bakalım’ demesi anlamıma gelecek. Emek Partisi olarak şu anki mevcut düzeni de savunmuyoruz ama tekçi bir yönetim karşısında verilecek mücadeleyi örgütlediğimiz sürece, gerçek bir halk iktidarına kavuşmuş olacağız. Bizim daha çok hak elde etmek için birliğe ihtiyacımız var. Bu birliği de bugün sağlamanın çabası içinde olmamız gerekiyor. Hayır dediğimizde bir diktatörlüğü önlemiş olacağız. Referandum süreci bu halk iktidarı mücadelesinin yükseltilmesi için bir olanak olarak kullanılabilir Şu anda 'Hayır' sesi daha güçlü çıkıyor. Bu hayırı daha büyütebiliriz. 16 Nisan sonrası da bizim birlikteliğimizi engelleyecek, 'Hayır' çağrılarından da uzak durulmalı ”

‘HAYIR’DAN SONRASINI DA DÜŞÜNMELİYİZ’

Daha söz alan işçiler ise 'Hayır’ın nasıl örgütlenilmesi gerektiğine dair konuşma yaptılar. Evet oyunun daha çok çıkabileceği yerlere giderek mahalle ve kahve toplantılarının düzenlenilmesi gerektiğini ifade eden belediye işçileri, kendilerinin halkla temaslarının daha kolay olduğunu da eklediler. 

Evet oyu vereceğini söyleyen insanlarla konuştuklarında 'Hayır' için ikna edebildiklerini de belirten işçiler “DİSK’in başlatmış olduğu 'Hayır' çağrısının işyerlerine indirmeliyiz. Yapacağımız çalışmalarla insanları içinde bulunduğu korkuyu aşmamız gerekiyor. En büyük görev işçi sınıfına düşüyor. Bizim içimizde her düşünceden insan var. Hayır sadece DİSK üyesi işçilerin derdi olmalı. Diğer sendikalardan işçilerle de bunu konuşmalıyız. Hayır’dan sonrasını da düşünmeliyiz. Hayır çıktıktan sonra ne yapacağımızı da konuşmalıyız. Halkta, 7 Haziran ve 1 Kasım seçim sürecinin tekrar yaşanması noktasında endişe var” dediler. İşçiler, ayrıca seçim günü sandık güvenliğinin de dikkate alınması gerektiğine de değindiler. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bedir'in başarısı Nemutlu ailesini de sevindirdi

SONRAKİ HABER

İsveç’te Ermenistan vatandaşı karakolda ölü bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa