15 Şubat 2017 07:40

Ahmet Efetürk: Engelli genç millilerin yıldızı

U22 Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’ndaki performansı ile dikkat çeken Ahmet Efetürk, başarılı grafiğini sürdürme amacında.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın genç oyuncusu Ahmet Efetürk, geçtiğimiz ay İtalya’nın Udine kentinde düzenlenen U22 Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’ndaki performansı ile dikkati çekti. Efetürk, “Başarılı grafiğimi devam ettirmek amacındayım” dedi.

Efetürk, sayı ve ribaunt kralı olarak tamamladığı organizasyonda milli takımın namağlup şampiyonluğa ulaşmasında başrolü oynarken, All-Star kadrosunda yer alan tek Türkiyeli sporcu oldu.

Grup maçlarında İngiltere'yi 65-58, Fransa'yı 71-45, İspanya'yı 57-45 yenerek yarı finale kalan Türkiye, yarı finalde ev sahibi İtalya'yı 55-34 mağlup ederek finale çıkmayı başardı. Finalde bir kez daha İngiltere’yle karşılaşan basketbolcular, rakibini bu kez 53-38 yenip şampiyonluğa ulaştı. Türkiye bu başarının ardından, haziran ayında Kanada’da yapılacak U23 Dünya Şampiyonası’na direkt katılma hakkı kazandı. Turnuvada, mevkilerine göre en başarılı oyunculardan seçilen ilk beşe giren tek Türkiyeli sporcu olan İzmirli Ahmet Efetürk, sayı ve ribaunt istatistiklerinde de açık ara liderliği elde etti. Şampiyonada toplam 121 sayı atan genç oyuncu, maç başına 24.2 sayı ortalamasıyla şampiyonanın sayı kralı oldu. Efetürk, toplamda 80, maç başına 16 ribaunt ortalamasıyla bu alanda da zirveye yerleşti.

Ay yıldızlı formayla çeşitli yaş kategorilerinde uzun yıllardır forma giydiğini belirten Ahmet Efetürk, “Altyapısından yetiştiğim İzmir Büyükşehir Belediyespor’da iyi bir performans sergiliyorum. Hedefim A Milli Takım’da forma giymek. U22 Şampiyonası’nda şampiyonluğa ulaştık. Ben de iyi bir turnuva geçirdim. Bunun karşılığını ise All-Star kadrosuna seçilerek aldım. Bu başarılı grafiğimi devam ettirmek amacındayım” dedi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Lavrov-Çavuşoğlu görüşmesi 18 Şubat’ta

SONRAKİ HABER

Ahmet Şık: AKP, engellenen darbecileri kıskandırıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...