15 Şubat 2017 06:47

Türkiye, Euro 2024 adaylığını ilan etti

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığını açıkladı. UEFA başvuruları değerlendirip kararını 2018 eylül ayında açıklayacak.

Paylaş

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na adaylığını açıkladı. 2 Mart’ta UEFA’ya resmi başvuru yapılacağı bildirildi. Son dosya ise nisan 2018’de sunulacak. UEFA başvuruları değerlendirip kararı 2018 eylül ayında açıklayacak.

TFF Hasan Doğan Tesislerinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye’nin daha önce 3 kez aday olduğunu hatırlattı.

Demirören, Türkiye’nin son birkaç senede 32 stat inşa ettiğini belirterek “Senelerce yapılan müracaatlarda maalesef 1 oyla olmak kaydıyla şampiyonayı alamadık. Bu sefer hem yönetim kurulu hem de ülke olarak bunu almayı hak ettiğimize inanıyoruz. Onun için bir yola çıktık. Destekleri için Sayın Bakanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bu uzun yolun ülkemize hayırlı olmasını diliyor, bu yolda, bugünden itibaren hep beraber, ortak hareket edeceğimize inancımın tam olduğunu belirtiyorum” dedi.

Demirören ayrıca, bir seferliğine mahsuben Euro 2020’nin farklı ülkelerin farklı şehirlerinde yapılacağını hatırlattı ve Euro 2024’ün tek ülkede organize edileceğini, UEFA’nın tek ülke bazında teklifler aldığını söyledi.

Şu ana kadar Almanya adaylığını açıkladı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hitler'e özenen Avusturyalı tutuklandı

SONRAKİ HABER

Tarhan Erdem: ‘Hayır’ demek yasak mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...