13 Haziran 2012 11:24

Patlayıcı değil, tanımayan çocuk kusurlu!

Bingöl’de ormanlık alanda arkadaşları ile gezerken bulduğu bir cismin patlaması sonucu ağır yaralanan ve halen bir gözünü kaybetme riski taşıyan Selçuk Borlukan’ın 6 yıl önce açmış olduğu tazminat davası mahkeme tarafından “Patlayıcı maddeyi seçebilme ehliyetine sahip” gerekçesi ile reddedildi.Bing

Patlayıcı değil, tanımayan çocuk kusurlu!
Paylaş
Metin İnan

Bingöl’de ormanlık alanda arkadaşları ile gezerken bulduğu bir cismin patlaması sonucu ağır yaralanan ve halen bir gözünü kaybetme riski taşıyan Selçuk Borlukan’ın 6 yıl önce açmış olduğu tazminat davası mahkeme tarafından “Patlayıcı maddeyi seçebilme ehliyetine sahip” gerekçesi ile reddedildi.
Bingöl`de merkeze bağlı Kasman mevkiindeki ormanlık alanda 2005’te arkadaşları ile geziye çıkarken bulduğu bir cisim ile oynadığı sırada meydana gelen patlamada Selçuk Borlukan ağır yaralanmış ve tedavi görmüştü. Vücudunun büyük bölümü patlamanın etkisi ile parçalanan Borlukan’ın halen bir gözünü kaybetme riski var.

KARARLA YIKILDI

Yaşadıklarını hayatı boyunca unutmayacağını dile getiren Borlukan, “ihmal” sonucu bu hale geldiğini fakat hiç bir yetkilinin kendisini sormadığını kaydetti. Olay ile ilgili 6 yıldır devam eden bir hukuk mücadelesi bulunduğunu fakat olayın örtbas edilmek istendiğini dile getiren Borlukan, Elazığ İdare Mahkemesi tarafından verilen kararın adeta kendisini yıktığını belirtti. Mahkemenin “Yabancı cismi ayırt edebilme yetisine sahip” gerekçesi ile verdiği karara tepki gösteren Borlukan, “Mahkeme beni suçlu buldu. Mahkeme patlayıcıyı ortalığa bırakanlardan hiç bahsetmedi bile. Mahkeme beni suçlu, beni bu hale sokanları suçsuz ilan etti” dedi.

Avukat Tuba Acarlar ise, müvekkilinin yaralandığı tarihte 17 yaşında olduğunu hatırlattı. Müvekkilinin o yaşta yabancı cisimleri ayırt edebilme yetisine sahip olmadığını fakat mahkemenin aksi yönde karar verdiğini dile getiren Acarlar, açtıkları tazminat davasının mahkeme tarafından reddedilmesini Yargıtaya taşıyacaklarını kaydetti. (Bingöl/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ekvador’dan kültürel esintiler

SONRAKİ HABER

Van’daki tutuklamalara tepkiler sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...