30 Mart 2011 10:45

1 Mayıs her yerde kitlesel kutlanacak

İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ın kutlama hazırlıkları başladı. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB ortak açıklama yaptı. 1 Mayıs Türkiye’nin her yerinde kitlesel olarak kutlanacak. İstanbul’daki kutlamalar ise Taksim’de yapılacak.DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, DİSK Genel Merkezinde

1 Mayıs her yerde kitlesel kutlanacak
Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, DİSK Genel Merkezinde “Susmayacağız, 1 milyon yürek Taksim’de atacak” konulu basın toplantısı yaptı. Türkiye açısından son derece önemli bir dönemeçte, 1 Mayıs kutlamalarının hazırlıklarına başladıklarını ifade eden DİSK Genel Başkan Vekili Tayfun Görgün, 1 Mayıs 2011 kutlamalarının, işsizlik ve yoksulluğun kalıcılaştığı, krizin olumsuz etkisinin resmi rakamlarda bile gizlenemeyecek bir düzeye ulaştığı, siyasal iktidarın referandum sonrası toplumsal muhalefete karşı giderek artan baskı ve şiddetinin kuşatmasında gerçekleştiğini söyledi.

TÜRK-İŞ’LE DE GÖRÜŞÜLECEK

1 Mayıs bayramının, eşitlik ve özgürlük taleplerini haykıracakları, son derece önemli bir gün olacağını söyleyen Görgün, “Bu taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getirmek için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak öncelikle kendi örgütlerimizde karar alarak, bu sürecin önümüze koyduğu tarihsel sorumluluğu, 1 Mayısın anlam ve önemine uygun bir biçimde, tüm halkımızın katılacağı bir genişlikte ve kapsamda gerçekleştirmek üzere örgütlemek için görüş birliğine vardık” dedi. Bu çalışmaları, önümüzdeki günlerde başta Türk-İş olmak üzere diğer emek ve meslek örgütlerinin de katılımıyla daha güçlü bir zemine taşıma arzusunda olduklarını söyleyen Görgün, “Hükümetin, emeğin haklarına yönelik saldırıları içeren gündemi torba yasa ile deşifre olmuştur. Sosyal korumadan ve sendikal haklarından mahrum milyonlarca işçi için ağır ve yoğun bir çalışma rejiminin yeni taşları örülmeye çalışılmaktadır. Mücadele edilmesi gereken tipik istihdam biçimlerine yasal bir kılıf bulunmaya çalışılmakta, işsizlik sorununu en ağır bir biçimde yaşayan gençlerin deneyimsizlikleri, onları daha fazla sömürmenin aracı haline getirilmekte, stajyer ve çırak sömürüsü güçlendirilmeye çalışılmaktadır” şeklinde konuştu.

İSTANBUL’DA TAKSİM’DE KUTLANACAK

“1 Milyon emekçinin, 1 Mayısta Taksim’de olmasını hedefledik. 1 Mayısta başta Taksim olmak üzere Türkiye’nin her yanında 1 Mayısın kitlesel olarak kutlanması için gereken tüm çabayı göstereceğiz” diyen Görgün, bu sesin Türkiye’nin aydınlık geleceğinin sesi olacağını dile getirdi. Görgün, “Bu ses işsizliğe, açlığa, yoksulluğa en güçlü cevap olacaktır. Bu ses eşitliğin özgürlüğün barışın sesi olacaktır. Bu ses baskıya direnenlerin, teslim olmayanların haykırışı olacaktır. Bu ses ülkemizde ve Orta Doğu’da emperyalist saldırganlığa karşı haykırış olacaktır. Bu ses Kapitalist sistemin yarattığı, ekolojik tahribata, açlığa, yoksulluğa, işsizliğe karşı emeğin haykırışı olacaktır” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye-Türkiye ‘PKK anlaşması’ Meclis’te

SONRAKİ HABER

Attığınız taş, ürküttüğünüz kurbağaya değmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...