15 Şubat 2017 04:25

Flynn'in istifasını Trump istedi

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn'in istifasını, kendine olan güveni azaldığı gerekçesiyle Donald Trump istedi.

Paylaş

Pazartesi gecesi görevinden istifa eden ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn'in istifa etmesine ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Flynn, kendi isteği ile değil, kendisini bu göreve atayan Başkan Donald Trump tarafından, kendisine olan güveni azaldığı gerekçesiyle görevden alındı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn'ea duyduğu güvenin sarsılmasından dolayı istifasını istediğini söyledi. Spicer, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısına, Flynn'in istifasına ilişkin bilgilendirme ile başladı. Spicer, Flynn'in Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Ivanovich Kislyak'la yaptığı telefon görüşmelerinin yarattığı güven azalmasının önemli ve sürdürülemez bir durum ortaya çıkardığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump 20 Ocak'taki yemin töreninden önce 29 Aralık'ta Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak'la görüşmelerinde Rusya'ya yeni yaptırımlar konusunu da gündeme getirdi. Ancak bu görüşmenin başta Başkan Yardımcısı Mike Pence olmak üzere yetkililerden gizlediği ortaya çıktı.

Emekli General Fylnn, Beyaz Saray'a sunduğu istifa mektubunda, “Rus Büyükelçi ile yaptığım telefon görüşmesi hakkında farkında olmayarak seçilmiş Başkan Yardımcısı'nı ve öteki yetkilileri eksik bilgilendirdim. Başkan ve Başkan Yardımcısı'ndan özür diledim ve bunu kabul ettiler. İstifamı veriyorum; bu kadar onurlu bir konumda ülkeme ve Amerikan halkına hizmet etmekten onur duydum” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Referanduma ilişkin adres beyanı için 1 günlük zaman verildi

SONRAKİ HABER

Amsterdam Üniversitesi akademisyenlerinden ihraçlara tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...