15 Şubat 2017 04:11

Referanduma ilişkin adres beyanı için 1 günlük zaman verildi

İngiltere Başkonsolosluğu dün yaptığı açıklamayla referandumda oy kullanmak isteyen Türkiyelilere adres beyanı için 1 gün süre verdi.

Paylaş

Arif BEKTAŞ
Londra

Türkiye'nin İngiltere Başkonsolosluğu referanduma ilişkin açıklama yaptı. 14.02.2017 tarihli açıklamada referandumda oy kullanmak isteyen Türkiye vatandaşlarının adres beyanlarını 15 Şubat'a kadar yapmaları gerektiği belirtildi.

Resmi internet sitesinde yapılan duyuruda referandum sürecine ilişkin bilgiler paylaşılırken oy kullanmak isteyen vatandaşların adres beyanlarını 15 Şubat'a kadar yapmaları gerektiği belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:
“Bu aşamada, vatandaşlarımızın anılan adresten yurtdışı seçmen listesinde kayıtlı olup olmadıklarını kontrol etmeleri ve kayıtlarının bulunmaması halinde seçmen kütüğünde yer alabilmelerini teminen 15 Şubat 2017 günü saat 13:00’e kadar mutlaka adres beyanlarını yaptırmaları gerekmektedir.”

'REFERANDUM OLDU BİTTİYE GETİRİLMEK İSTENİYOR'

Birleşik Krallık’ta oy kullanma günlerinin henüz belli olmamasına rağmen, kayıt yaptırma işlemi için sadece 1 gün verilmesi büyük tepki aldı. Referandumun Birleşik Krallık’ta oldu bittiye getirilmeye çalışıldığı yorumları gelirken, bunun en büyük sebebinin ‘Hayır’ oylarının en az yüzde 80 beklenmesi olarak açıklandı.

25 kurumdan oluşan Demokrasi İçin Hayır Platformu Britanya sözcülerinden Feyzullah Cinpolat, bu kararın, tamamen oy potansiyeli ile ilgili olduğunu, ‘Hayır’ oylarının en az yüzde 80 olacağını ve bunu engellemek için yeni kayıtlara fırsat tanınmadığını belitti. ‘Evet’çilerin henüz ortaya çıkmadığını; ‘Hayır’cıların ise sokak sokak, mahalle mahalle çalışmaya başladığını ve bu durumu bilen konsolosluk yetkililerinin, ‘Hayır’ı engellemeye çalıştığını kaydeden Cinpolat, bu kararın derhal iptal edilmesini ve bir kaç haftalık kayıt süresi tanınmasını istedi.

Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER) tarafından yapılan yazılı açıklamada ise bu kararın derhal geri alınması, makul bir sürenin kayıtlar için tanınması gerektiği ifade edildi. DAY-MER, demokratik kanalları zorlayıp tepkisiz kalmayacağını da açıkladı.

ÖNCEKİ HABER

'Aslına sadık kalınacak' denilen köşke otopark eklenecek

SONRAKİ HABER

Flynn'in istifasını Trump istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa