15 Şubat 2017 03:19

Erdoğan’a hakaret davasında Sendika.Org’a beraat

Sendika.Org’un Ankara Katliamı sonrası yayınladığı bir videoya ilişkin açılan ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davasında mahkeme beraat kararı verdi.

Paylaş

10 Ekim 2015 Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin cenaze törenlerinde kaydedilen bir görüntünün yayınlanması nedeniyle Sendika.Org’a açılan ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davası beraatle sonuçlandı.

Cenazede emekli bir öğretmen Erdoğan’a seslenerek feryat etmiş, “Döktüğün kanda boğulacaksın” demişti. Sosyal medyada yaygın olarak paylaşılan bu videoyu haberleştirdiği için de Sendika.Org hakkında BİMER’e yapılan ihbar sonucunda Tayyip Erdoğan’ın avukatları tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonucunda İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla dava açıldı ve Sendika.Org editörü Demirhan Çağlayan Adliyesi’nde mahkemeye çıktı.

Demirhan söz konusu videonun haber değeri taşıdığını, içeriği çarpıtılmadan olduğu gibi yayınlandığını söyledi ve ‘hakaret’ suçlamasını kabul etmedi.

Hakim de Cumhurbaşkanına alenen hakaret suçundan ceza verilmesine elverişli nitelikte her türlü şüpheden uzak kesin nitelikte bir delil elde edilememiş olması ve şüpheden sanık yararlanır ilkesini gözeterek Demirhan hakkında beraat kararı verdi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Anketlere göre AKP tabanında 'Hayır' diyen de var'

SONRAKİ HABER

‘Eşitlik ilkesini ortadan kaldıran KHK yok sayılsın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...