Beykoz'da kuyuya düşen yavru köpek kurtarıldı

Beykoz'da bir sondaj kuyusuna düşen yavru köpek, 10 gün süren uzun uğraşlar sonucunda nihayet kurtarılabildi.

15 Şubat 2017 02:41
Paylaş

İstanbul'da Beykoz’un Dereseki Köyü’nde 70 metre derinliğindeki sondaj kuyusuna düşen yavru köpek  kurtarıldı. AFAD, Zonguldak’tan olay yerine gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TKK) bağlı ekiplerin ve Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinin çalışmalarıyla kuyudan çıkarılan yavru köpeğe Kuyu adı verildi. ‘Kuyu’ kurtarılmasının ardından İBB Hayvan Hastanesi’ne getirildi. İlk muayenesi yapılan köpek  hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Büşra İnal Günay, “11 gün kuyuda kalmasına rağmen sağlık durumu iyi’ diye konuştu. İleri tetkikler için kan tahlili yapılacağını belirten Günay, “İştahı yerinde. Buradan kalıcı yerine gidecek, orada sıkı sık ziyaret ederiz” dedi.

'BU GECE BU İŞ BİTECEK’ DEDİK'

Kuyu köpeği kurtaran isimlerden biri olan Beykoz itfaiyesinde görevli olan Vedat Zor, Kuyu’nun AFAD, Zonguldak Türkiye Taş Kömürü Kurumu(TTK), hayvan hakları savunucuları, Beykoz Belediyesi ekiplerinin işbirliğiyle kurtarıldığını söyledi.  İtfaiyeci Zor, “Bu ekip olarak yapılan bir iş. Diğer ekiplerle koordinasyonlu olarak yaptığımız bir iş. Birbirimizi kırmadan, dinleyerek, anlayışlı bir şekilde 10 gün boyunca çalıştık” dedi. Köpeğin kurtarılmasına yönelik ciddi bir medya ve toplum baskısı oluştuğunu belirten Zor, “Bu gece bu iş bitecek’ dedik. 48 saattir ayaktayız. Pnömatik kollu bir aletle köpeği sıkıştırarak kuyudan çıkarmayı başardık” dedi.

'BASININ İLGİSİNE ŞAŞIRDIK'

Köpeği kurtaran ekipten itfaiyeci Veysel Sivri ise, basının ve kamuoyunun ilgisine şaşırdıklarını söyledi. Sivri, “Bugüne kadar onlarca kurtarma yaptık. Bu tip bir ilgi olmamıştı. Bu kez biz de şaşırdık. Sonuçtan memnunuz” dedi. İtfaiyeciler sahibinin izin vermesi halinde Kuyu’ya itfaiye merkezlerinde bakmayı istediklerini söylediler. (İstanbul/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Değirmenci: Doğan Yayın Holding'e hakkımı helal etmiyorum

SONRAKİ HABER

'Anketlere göre AKP tabanında 'Hayır' diyen de var'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...