14 Şubat 2017 22:35

Selvi: Son 2 haftada 'Evet' cephesinde gerileme yaşandı

Abdulkadir Selvi, referandum kampanyasına ilişkin İstanbul ve Ankara'da son 2 haftada 'Evet' cephesinde bir gerileme yaşandığını belirtti.

Paylaş

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında referandum kampanya sürecine ilişkin dikkat çekici bilgiler paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Körfez gezisinden dönüşüyle birlikte referandum kampanyasına son şeklinin verileceğini yazan Selvi, kampanyanın iki ayağı olacağını duyurdu: "Birincisi; afişlerde, sloganlarda, kampanya müziğinde ‘Evet’ işlenecek. Evet denildiğinde ne olacağı anlatılacak. İstikrara, kalkınmaya evet denildiği anlatılacak. İkincisi ise; Cumhurbaşkanı ve Başbakan miting konuşmalarında ‘Hayır’ın zararlarını anlatacak. Tabii ‘Kimler hayır diyor?’ başlığı önemli bir yer tutacak. PKK ‘Hayır’ diyor, FETÖ ‘Hayır’ diyor, DAEŞ ‘Hayır’ diyor, HDP ‘Hayır’ diyor, CHP ‘Hayır’ diyor vurgusu yapılacak. ‘Hayır diyen teröristtir’ anlamına gelecek bir dilden uzak durulacak. Tabii başarılabilirse! ‘Hayır teröristi sevindirir’ söylemi tercih edilecek."

'EVET YÜZDE 55'İ HİÇ GEÇMEMİŞ'

Referandumda ‘Evet’ oyları ile AKP oylarının 'neredeyse' aynı göründüğünü ifade eden Selvi, şöyle devam etti: "Referandumda halkın nabzını tutmak için sürekli olarak anketler yapılıyor. Şu ana kadar ‘Evet’leri yüzde 51-54 arasında gösteren sonuçlar gelmiş. Ancak ‘Evet’ oylarının oranı yüzde 55’i hiç geçmemiş. AKP hesabını bu sonuçlara göre mi yapıyor? Hayır. Çünkü anket firmalarının sahada çalışmaları devam ediyor. Referandumda ‘Evet’ oyları ile AK Parti’nin oyları neredeyse aynı görünüyor. Son anketlerde AK Parti’nin oyu yüzde 54.4 olarak görünüyor. Referandumda AK Parti seçmeninin içinde ikna edilmesi gerekenlerin oranı yüzde 5 olarak çıkıyor. MHP’den yüzde 5 oranında katkı bekleniyor. Böylece yüzde 55’in üzerinde anlamlı bir ‘Evet’in çıkması için çaba gösteriliyor. HDP’deki muhafazakâr Kürt seçmenin yüzde iki oranında ‘Evet’ demesi bekleniyor."

'EVET, CEPHESİNDE GERİLEME YAŞANMAYA BAŞLADI'

‘Evet’ cephesinde son 2 hafta olumsuz gelişmeler yaşandığını aktaran Selvi, "İlk defa rüzgârın tersine dönmeye başladığı söyleniyor. Özellikle İstanbul ve Ankara’da son 2 hafta ‘Evet’ cephesinde bir gerileme yaşanmaya başladı. Bu oranın yüzde yarım mı, yoksa 1 mi olduğu belli değil. Ama parti yönetimi çok az bir oran olsa dahi bu durumu önemsiyor" dedi.

Selvi, olumsuz havaya neden olan gelişmeleri ise şöyle sıraladı:

‘Hayır’ diyenlerin PKK, DAEŞ ve FETÖ’cü olarak gösterilmesi.

KHK’larla akademisyenlerin ihracı.

Varlık Fonu tartışmaları.

Meral Akşener’in Çanakkale’de konuşturulmaması. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘50 yıllık hayal’ vatandaşı evsiz bırakıyor

SONRAKİ HABER

İlkokulda skandal: Çocuklara idamı heceletiyorlar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa