15 Şubat 2017 00:35

Marmara Üniversitesi akademisyenlerinden Rektörlüğe mektup

KHK ile Marmara Üniversitesindeki görevlerinden haksız biçimde ihraç edilen akademisyenler, Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne bir mektup yazdı.

Paylaş

Biz, Marmara Üniversitesindeki 686 sayılı KHK ile haksız biçimde görevinden ihraç edilen akademisyenler olarak Göztepe Yerleşkesinde utanç verici bir muameleye maruz kaldık. Rektörlüğün ve bağlı bulunduğumuz dekanlıkların bilgisi dahilinde yerleşkeye giriş yaptığımız halde, üniversitenin güvenlik birimleri ve emniyet güçlerinin gözü önünde, okulun içinden ve dışından olmak üzere bir grup öğrenci tarafından art arda üç kez taşlı ve soda şişeli saldırıya uğradık. Bu saldırılar esnasında üniversitenizden ihraç edilen bir öğretim üyesi arkadaşımız ve bir öğrencimiz fırlatılan taşlarla yaralandı.

Eşyalarımızı almak üzere Marmara Üniversitesi öğretim üyeleri olarak yerleşkeye tekrar giriş yaptığımız sırada, çevik kuvvet polislerinin oluşturduğu güvenlik çemberi içinde iken bu kez, aynı öğrenci güruhunun fiziki saldırı teşebbüsüyle karşı karşıya kaldık. Can güvenliğimize yönelik bu ciddi ve yakın tehdit nedeniyle emniyet güçleri eşliğinde üniversiteden ayrılmak zorunda bırakıldık.
Biliniz ki, üniversiteniz öğretim üyelerine yönelik bu fütursuz ve vahim saldırının sorumluluğu tümüyle, can güvenliğimizi sağlayacak yeterlilikte önlem almayan, saldırganlara derhal müdahale etmeyerek duruma seyirci kalan Rektörlüğünüze aittir.

Bizler, her zaman olduğu gibi bundan sonra da, bunun gibi saldırılar karşısında hukuki mücadelemizi devam ettireceğiz. Sizi de idari ve hukuki sorumluluğunuz çerçevesinde, saldırganları ve bu saldırıya seyirci kalarak görevini ihmal eden görevlileri bir an önce tespit etmeye ve cezalandırmaya çağırıyoruz.

Unutmayın ki kurumunuzun gerçek bir üniversite olup olmadığını da, bu durum karşısında alacağınız tavır belirleyecektir!

 

ÖNCEKİ HABER

PSG, Barcelona'yı tarihi farkla yendi

SONRAKİ HABER

Ankara Üniversitesi: Bedel ödeyen akademi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...