13 Haziran 2012 10:45

TTB: İşçinin canı yine kâr hırsına kurban edildi

TÜRK Tabipleri Birliği (TTB), Meclis Genel Kurul gündemine gelen İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı’nın ruhunun “daha çok kâr ve yine kâr” anlayışıyla şekillendiğine dikkat çekti. TTB tasarıyı, “Anlaşılan o ki, kaybettiğimiz onca cana ve yitirilen sağlığımıza rağmen çalışanların sağlığı

TTB: İşçinin canı yine  kâr hırsına kurban edildi
Paylaş

TÜRK Tabipleri Birliği (TTB), Meclis Genel Kurul gündemine gelen İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı’nın ruhunun “daha çok kâr ve yine kâr” anlayışıyla şekillendiğine dikkat çekti. TTB tasarıyı, “Anlaşılan o ki, kaybettiğimiz onca cana ve yitirilen sağlığımıza rağmen çalışanların sağlığı ve güvenliği, sermayenin baskısına ve taşeron firmaların kâr hırsına kurban edilmiştir” diye değerlendirdi.  TTB, Meclis Genel Kurul’da bu hafta görüşülmesi planlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa (İSG) Tasarısı’nı değerlendiren bir açıklama yaptı. Tasarının ihtiyaçları karşılamaktan uzak olduğuna dikkat çekilen açıklamada, mevcut mevzuatın AB ve ILO normlarına uyum çerçevesinde müstakil bir yasa haline getirilmesi dışında bir yenilikten söz edilemeyeceği, aksine kimi noktalarda geriye gidildiği belirtildi.
Açıklamada, TTB ve TMMOB gibi meslek örgütleri ile sendikaların tasarıya ilişkin değerlendirme ve önerilerinin dikkate alınmadığının da altı çizildi.  Açıklamada, yasanın yürürlük tarihinin son dakika değişikliğiyle az tehlikeli bütün işyerlerinde 2 yıl sonraya ertelenmesi, işyeri hekiminin tam gün çalıştığı yerlerde diğer sağlık personeli çalıştırılmasından kaçınılması, eğitim sürelerinin fazla çalışma sayılmaması gibi mevcut durumdan da geriye düşen düzenlemelerden vazgeçilmesi için çağrı yapıldı.
Tasarının bu haliyle var olan sorunları daha da derinleştireceği belirtilen açıklamada, piyasacı yaklaşım terk edilerek, yasanın sendikalar, üniversiteler, TTB ve TMMOB’nin katılımının sağlandığı bir çerçevede yeniden düzenlenmesi talep edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Devlet - şirket - vakıf üniversitesi üçgeni

SONRAKİ HABER

Tüzel: AKP demokrasiden söz edemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...