Kadınlar ‘Eşitsiz aşka da eşitsiz hayata da hayır’ dedi

Kadınlar Birlikte Güçlü Kampanya Grubu ‘Sevgililer Günü’nde yaptığı eylemde ‘Eşitsiz aşka da eşitsiz hayata da hayır’ dedi.

14 Şubat 2017 16:42
Paylaş

Kadınlar Birlikte Güçlü Kampanya Grubu, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde “Eşitsiz aşka da eşitsiz hayata da hayır” diyerek bir eylem gerçekleştirdi. Büyük bir çoşkunun hakim olduğu kadınlar bir arada ve daha güçlü oldukları bir 8 Mart örgütlemek için sokaklara çıktıklarını ifade etti. 

“Tek başına olmaz #hayır, 8 Mart’a doğru kadınlar birlikte güçlü!” diyerek şubat boyunca kampanya yapmak için yola çıkan Kadınlar Birlikte Güçlü Kampanya Grubu’nun öncülüğünde yapılan eylemde kadınlar Beşiktaş Hakan Pastanesi önünde buluştu. Buradan Kartal heykeline kadar yürüyen kadınlar, “Tek başına olmaz, birlikte güçlü”, “Öldüren sevgi istemiyoruz”, “Eşitlik olmadan aşk olmaz” sloganları attı. 

Kampanya grubundan 8 kadının yaptığı açıklamada erkeklerin kadınlara bir şeyler satın aldığı, sonra da ‘kıskancım’ diyerek eve, istemediği kıyafetlere, eşitsiz hayatlara mahkum ettiği bir dünya kurmanın öbür adının olamayacağı belirtildi. Aşkın, kadınları her gün yeni evet’lere zorlamanın bahanesinin olamayacağının söylendiği açıklamaya şu şekilde devam edildi: “Sırf bir şeylere ‘hayır’ dediğimiz; istemediğimiz bir şeyi kabullenmeye razı olmadığımız için hayatlarımızın dar edilmesine itirazımız var. Erkekler 2016 yılı boyunca en az 328 kadın öldürdü. Bu kadınların çoğu en yakınları, onları en çok sevdiğini söyleyenler tarafından öldürüldü.  Her dört kadından birisinin ayrılmak veya boşanmak istediği için ya da barışmak istemediği için öldürülmüş olmasını unutamıyoruz. İşte bu yüzden bizim için yalnız olmamak; kadınlar olarak sokaklarda olabilmek, kadın kadına dans edebilmek, birlikte itiraz edebilmek demek.

Bu 14 Şubat’ta, en büyük zenginliğimiz olduğunu bildiğimiz kadın dayanışmasıyla sokakları şenlendiriyoruz. Çünkü şiddetle, zorla, baskıyla, dayatmalarla bir dahası olmayan hayatlarımızın işgal edilmesine, ilişkilerin tüketimle, alışverişle bir tutulduğu, eşit haklarımızın tanınmadığı bir dünyaya isyanımız var. Bize yaşatılan eşitsizlik ve baskıyı örtmek adına alınan hediyeler, verilen sözler, şaşalı kutlamalarla değil; dayanışmayla, özgürlüklerle, eşitlikle mutlu oluyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)


 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Bahçeli: Evet, yine evet bir kez daha evet

SONRAKİ HABER

Çerkezköy'de çocuklar 'maskeli' eğitim yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...