14 Şubat 2017 16:14

Adanalı kadınlar: Gül almana da, can almana da hayır

Adana Kadın Platformu 14 Şubat Sevgililer Günü ve Şehriban Elmas davasına dair basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Adana Kadın Platformu '14 Şubat Sevgililer Günü' ve bugün duruşması görülen Şehriban Elmas davasına dair basın açıklaması yaptı. "Gül alnmana da, can almana da hayır" pankartı açan kadınlar kadın cinayetlerine ve bu cinayetlere iyi hal indirimi verenlere  karşı "Hayır" haykıracaklarını belirtti. 

‘SEVGİLİLER GÜNÜNÜ KUTLAMIYORUZ’

Platform adına basın açıklamasını okuyan Av. Sevil Aracı, günde 5 kadının öldürüldüğünü, “seviyordum öldürdüm” diye savunma yapan erkeklere “haksız tahrik” indirimi uygulanıp cezaların indirildiği bu topraklarda; aslında “sevginin” değil, “alışveriş çılgınlığının” günü olan 14 Şubat’ı yani “Sevgililer Günü”nü kutlamadıklarını dile getirdi. 

KADIN CİNAYETLERİNİ TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ 

Bugün davası görülen, eşi ve eşinin yakınları tarafından işkence edilerek öldürülen Şehriban Elmas’ın evliliği boyunca hem eşinden hem eşinin ailesinden şiddet görüp katledildiğini söyleyen Aracı, Şehriban’ın davasının takipçisi olacaklarını belirterek, “Tüm bu kadın katliamlarının sorumlusu ‘namusumu temizledim, kadınlık rollerini yerine getirmedi’ gibi pişkince açıklama yapan katil erkekler, katillere ‘iyi hal indirimi, haksız tahrik indirimi’  yapan   Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıdır. Kadın katliamlarına, kadına yönelik şiddete, tacize ve tecavüze karşı kadın dayanışmasını yükseltmenin tek kurtuluşumuz ‘Hayır’ diye haykırmaktır” dedi. 

MÜEBBET İSTİYORUM 

Basın açıklamasına geçen yıl 8 Şubat tarihinde dövülerek öldürülen Türkan Sarıkaya'nın annesi Birgül Uğurçalar, kızının katilinin müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Adalet istediklerini ifade eden Uğurçalar, adalet gelsin ki bakalım kızlarımızı öldürebiliyorlar mı?" dedi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ferhat Encu 'polise mukavemet'ten hakim karşısına çıktı

SONRAKİ HABER

IŞİD’den Sevgililer Günü tehditi: Kafanızı keseriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...