Berlin Film Festivali’nde ‘kara liste’ protestosu

Berlin Film Festivali’nde, Türkiyeli sinemacılar baskılara ‘hayır’ diyen ve barışı savunanların kara listeye alınmasına tepki gösterdi. 

14 Şubat 2017 15:11
Paylaş

Çağdaş Günerbüyük
Berlin

67. Berlin Film Festivali’nde bir araya gelen Türkiyeli sinemacılar, dünyanın farklı yerlerinden festival katılımcısı meslektaşlarını sansüre, baskıya ve savaş politikalarına karşı dayanışmaya çağırdı. Avrupa Film Pazarı binasında bir açıklama yapan sinemacılar, baskılara ‘hayır’ diyen ve barışı savunanların kara listeye alınmasına tepki gösterdi.

Barış için Sinemacılar imzasıyla yapılan açıklamaya, Türkiye’den Berlin Film Festivali’ne katılan sinemacılar ve sinema yazarlarının yanı sıra, Berlin’de ve Avrupa’nın başka kentlerinde yaşayan Türkiyeli sinemacılar da katıldı. Avrupa Film Pazarı’nın (EFM) bulunduğu Martin-Gropius-Bau önünde buluşan sinemacılar kara liste uygulamasına değinen ve barış çağrısını tekrarlayan dövizler taşıdı. İçeride yapılan açıklamada Türkiye’de OHAL’le birlikte hak ihlallerinin, sansür ve baskının arttığı hatırlatıldı, dünyadan sinemacılar savaş politikalarına karşı dayanışmayı büyütmeye çağrıldı. Film Pazarı’ndaki farklı ülkelerden katılımcılar açıklamaya alkışlarla destek verdi. 
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Dayatılmış kadın rolüne serzeniş: Topuklu Terlik Süt Yapar

SONRAKİ HABER

Maltepeli miniklere çömlek eğitimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...