14 Şubat 2017 14:51

Mersin SYKP İl Örgütü’nden referandum açıklaması 

SYKP Mersin İl Örgütü tarafından yapılan basın açıklamasında referandumda ‘hayır’ı yükseltme zamanıdır denildi

Paylaş

Cemil UĞUR
Mersin

SYKP Mersin İl Örgütü “Demokrasi, Özgürlük, Adalet, Barış İçin Hayır!” pankartı ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti basın toplantı salonunda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını SYKP Mersin İl Başkanı Fırat Gedik yaptı.

Ülkenin, dönüşü zor bir çıkışsızlığa, adım adım karanlığa, adeta içte ve dışta savaşa, çöküşe sürüklendiğini belirten Gedik, “Bu atmoserde tek adam diktatörlüğü kurulmak isteniyor. Bu atmosferde tek adam diktatörlüğü kurulmak isteniyor. Buna fırsat vermeyelim durduralım. Anayasa değişikliği referandumla seçmenin oyuna sunuldu. Saray AKP MHP anayasa değişikliği ile yapılmak istenen hükümet sistem değişikliğidir gibi söz oyunlarıyla, yapılmak istenen rejim değişikliğini, halktan gizlemeye çalışıyor. Zira rejim değişikliği isteği, gizlenemeyecek kadar çıplak. Referanduma sunulan birbirini dengeleyen ve denetleyen yasama, yürütme ve yargı kuvvetlerin ayrılığını yok eden kuvvetler birliği değişikliğidir. Tüm güç ve yetkilerin tek kişide toplandığı dikta rejimine geçiş oylamasıdır. Saray kendi gibi düşünmeyen herkesi ‘’terörist’’ ilan ediyor. Farklı düşünen herkesi gazeteci, akademisyen, hukukçu, emekçi, öğrenci, öğretmen işinden atılıyor ya da tutuklanıyor. Halkın oylarıyla seçilmiş vekil, belediye eş başkanları, meclis üyelerini tutukluyor. Halkın iradesini yok sayan kayyumlar atıyor. Düşünceyi ifade etme ve örgütlenme özgürlüğü yok ediliyor, dernekler, televizyon, radyo ve gazeteler kapatılıyor. Bütün bunlar fiili başkanlık sisteminde oluyor. Birde, fiili başkanlık sistemi anayasa değişikliği ile dokunulmazlık zırhıyla korunan sınırsız yetkili resmi başkanlık rejimine dönüştüğünde olacakları düşünün. Onun için; yüz yüze olduğumuz, bu tehlikeli gerçeklik olan dikta rejimini kurumsallaştırma hesaplarını ters yüz etme zamanıdır. Bu süreçte; sosyalistlerin, demokratların, yurtseverlerin, kadınların, inanç gruplarının, insan hakları savunucularının, anti-emperyalistlerin, demokrasi mücadelesi yürütenlerin ‘hayır’ı yükseltme zamanıdır” dedi.

‘ZİFİRİ KARANLIĞA KARŞI AYDINLIĞI SEÇİYORUZ’

Gedik, “SYKP olarak, Halkların, eşit, kardeşçe bir arada yaşaması için, Söz ve düşünce özgürlüğü için, Halkın insanca yaşayacağı adaletli bir gelir dağılımı için, Zifiri karanlığa karşı aydınlığı seçiyoruz! Kadınların özgürlüğü için,  Ülkemizin açık cezaevine dönüşmemesi için, Tek adam diktatörlüğüne ‘Hayır’ diyoruz”dedi.

Gedik, son olarak demokrasi için, herkesi; Tüm farklılıkları ve renkleri anayasa değişliğine karşı birlikte hayır kampanyası örmeye, referandum günü mutlaka sandığa gitmeye ve referandumda ‘Hayır’ demeye çağırdı. 
 

ÖNCEKİ HABER

Patron istedi, jandarma işçileri zorla şantiyeden çıkardı

SONRAKİ HABER

DBP: Tecrit barışa hizmet etmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...