14 Şubat 2017 14:38

EMEP Malatya İl Örgütü: Gözaltılar serbest bırakılsın

Emek Partisi Malatya İl Örgütü basın açıklamasıyla gözaltına alınan emek ve demokrasi güçlerinin yönetici ve üyelerinin serbest bırakılmasını istedi. 

Paylaş

Emek Partisi Malatya İl Örgütü il binasında basın açıklaması yaparak ev baskınlarıyla gözaltına alınan emek ve demokrasi güçlerinin yönetici ve üyelerinin derhal serbest bırakılmasını istedi. 

Açıklamayı okuyan İl Başkanı Kemal Gültekin 13 Şubat günü ülke çapında muhalif kesimlere yönelik operasyonların referandum öncesinde manidar olduğunu ifade ederek “İlimizde de operasyonlar kapsamında 15 KESK üyesi ile birlikte içlerinde Battalgazi ilçe yöneticimiz Hüseyin Dumlupınar, HDP, DBP üye ve yöneticisi olan toplam 26 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Referandum öncesinde kurumsal olarak tavırlarını ‘Hayır’dan yana alan kurumlara yönelik bu gözaltı furyası iktidarın referandum çalışmaları süresince tavrını da ortaya koymaktadır. AKP 15 Temmuz sonrasında ülkede emekçilerin yıllardır mücadele sonucu elde ettikleri kazanımları OHAL ve KHK’larla ortadan kaldırmıştır. İlimizde her basın açıklamasında insanlar gözaltına alınmakta, ifade özgürlüğü ayaklar altına alınmaktadır” şeklinde konuştu. 

‘HUKUK REFERANDUMDA ‘EVET’E KİLİTLENMİŞ DURUMDA’

Hukukun tamamen esir alındığını söyleyen Gültekin “Gözaltına alınarak tutuklanan muhalifler aylarca hakim karşısına çıkamamaktadır. Suçluluğu kanıtlanmayan insanlar cezaevlerinde adalet talep etmektedirler. Yine ilimizde aralarında ESP il başkanını ve yöneticilerinin de bulunduğu ESP’liler 90 günü aşkın süredir hakim karşısına çıkmayı beklemektedirler.  Eğitim-Sen Eski Şube Yöneticisi Engin Cengiz,  SES Eski Şube Başkanı Özdemir Aydın ve Çadır-Der Şube Başkanı Dilber Aydın 17 Ocak’tan bu yana cezaevinde iddianamenin hazırlanmasını beklemektedir. Bir an önce bu hukuksuzluk son bulmalıifade özgürlüğünün önündeki engeller, KHK’ler kaldırılmalıdır. Gözaltında veya cezaevlerindeki arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. KHK’lerle ihraç edilen kamu emekçilerinin biran önce iş başı yapması ve yargı yolunun açılması gerekmektedir” dedi. 

‘EMEK, BARIŞ VE DEMOKRASİ İÇİN ‘HAYIR’DA BİRLEŞELİM’

Gültekin açıklamasın sonunda ise referandum sürecinde halkın ‘Hayır’da birleşmesi ve bunun çalışmasını yürütmesi gerektiğini belirterek “Biz emek, barış ve demokrasi güçleri bu toprakların demokrasisinin teminatıyız. Yıllardır eşitlik, barış ve kardeşlik için insanca yaşanacak bir dünya mücadelesini bütün saldırı ve baskılara rağmen omuzladık. Bugün ise bizlerle beraber işçilere, emekçilere yoksul ve ezilen halkımıza referandumda ‘hayır’da birleşerek birlikte faşizme, dikta rejimine karşı mücadeleyi yükseltmek düşmektedir. Ülkemizi yıllardır devam eden barış ve kardeşlik özlemine ancak böyle kavuşturabiliriz” dedi. (Malatya/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Akdeniz’de mülteci avı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğinden MEB’e faks

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...