14 Şubat 2017 14:19

ODTÜ’de Başbakan’ın gelişine tepki 

ODTÜ’lü öğrenci ve akademisyenler Başbakan Binali Yıldırım’ın gelişini protesto etti.

Paylaş

ODTÜ’lü öğrenci ve akademisyenler Başbakan Binali Yıldırım’ın 5G teknolojisi etkinliği için ODTÜ’ye gelmesini protesto etti.

Başbakan Binali Yıldırım’ın ODTÜ Teknokent’te da katılacağı 5G teknolojisi etkinliği için kampüs yerleşkesine polis sabah saatlerinden itibaren yığınak yaptı. Çok sayıda TOMA, akrep ve çevik otosu A1, A4 ve A7 kapılarında ve eğitim fakültesi otoparklarında görüldü. ODTÜ öğrencileri ve akademisyenler Yıldırım’ın gelişini protesto etmek için rektörlük binası önünde açıklama yaptı. 

Açıklamada konuşan Gökçe Şentürk, akademiye yönelik hali hazırda devam eden saldırılar devam ederken bunu da üniversiteye ve akademiye yönelik bir saldırı olarak algıladıklarını ifade etti. Okulun kapalı olduğu ve henüz ders seçimlerinin dahi yapılmadığı bir dönemde bu etkinliğin yapılmasına dikkat çeken Şentürk, Ankara Üniversitesi’ndeki akademik kıyımlara da tepki gösterdi ve dönemin açılmasıyla beraber atılan akademisyenlerle daha güçlü dayanışma içerisine gireceklerini dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Çocuğa şiddetten tutuklanan eğitmene tahliye

SONRAKİ HABER

Çanakkale Ayvacık'ta artçılar devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...