14 Şubat 2017 13:21

Orhan Pamuk Hürriyet’in sansürünü doğruladı

Orhan Pamuk, Hürriyet gazetesinin referandumda ‘hayır’ oyu vereceğini belirttiği için röportajını yayınlamadığını belirtti.

Paylaş

Orhan Pamuk, bugün yayımlanan ve Hürriyet gazetesinin Washington Temsilcisi Cansu Çamlıbel’e verdiği söyleşinin, referandumda “Hayır” oyu vereceğini söylemesi üzerine yayımlamadığı hakkındaki haberleri doğruladı. Orhan Pamuk, “Haber ne yazık ki doğru” dedi.

T24’ün haberine göre, Türkiye’nin Nobel Edebiyat Ödülü alan ilk ve tek yazarı olan Orhan Pamuk, T24’de yayımlanan, referandumda “hayır” diyeceğini açıkladığı söyleşinin Hürriyet’te yayımlanmadığı haberi için kısa bir açıklama yaptı ve Hürriyet’ten Cansu Çamlıbel’in “kendisiyle güzel ve uzun bir röportaj yaptığını” söyledi. Pamuk yaptığı açıklamada, “Çamlıbel’in referandum hakkında fikrini sorduğunu” belirterek, “Ben de ‘Hayır’ oyu vereceğimi söyledim ve kararımı gerekçeleriyle açıkladım. Haber ne yazık ki doğru. Sonunda röportaj yayımlanmadı” ifadesini kullandı.

Hürriyet’te her hafta başında ‘Yüz Yüze Pazartesi’ başlığıyla yayımlanan Cansu Çamlıbel’in söyleşi sayfası bu hafta yayına girmedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Başkanlık sistemi kiralık işçi düzeni getirecek

SONRAKİ HABER

Angela Merkel, İsrail ziyaretini iptal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...