14 Şubat 2017 12:52

Dr. Esra Çabuk Cömert, tüp bebek hakkında soruları cevapladı

Tüp bebek tedavisi düşünen çiftlerin, kendilerine uygun bir merkezi tercih etmesi ve bu merkezlerin üzerinden gerekli tedaviyi olması gerekmektedir.

Paylaş

Normal yollar ile çocuk sahibi olamayan çiftler için en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesi tüp bebektir.

Tüp bebekte çiftlere yapılacak çeşitli testlerle birlikte hamilelik sürecinin başlatılması çalışılır ve bu bakımdan özellikle merkezinin iyi olması halinde tüp bebek ile çocuk sahibi olma ihtimali oldukça yüksektir. 

Tüp bebek seçimindeki en önemli detaylardan bir tanesi özellikle çiftlerin normal yollar ile hiçbir şekilde çocuk sahibi olamamasıdır. Bu açıdan yapılacak ilk tespitlerde çocuk sahibinin çocuk oluşumunun neden olmadığı tespit edilmekte ve bu yönde çalışmalar yapılmaktadır. Türkiye'de tüp bebek merkezleri pek çok farklı ve yaygın bir şekilde bulunduğundan dolayı çiftlerin bebek sahibi olamadığı zamanlarda gerekli desteği sağlayabilmesi adına müracaat etmesi yeterli olmaktadır. Tüp bebek için uygulanan bu yöntemler çoğu çiftte olumlu sonuç verdiği gibi özellikle kısa süre içerisinde çocuk sahibi olunması sağlanabilmektedir. 

Tüp Bebek Tedavisinde Önemli Noktalar Nelerdir?

Tüp bebek çalışmalarında çiftlerin dikkat etmesi gereken en önemli detay tüp bebek çalışmalarının yüzde yüz olumlu sonuç vermeyecektir. Bu açıdan tüp bebek tedavisi olan çiftlerin psikolojik açıdan da gerekli desteği alması uygun olacaktır. Tüp bebek çalışmalarına başladıktan sonra kısa süre içerisinde sonuç öğrenilmektedir. Bu açıdan tedavi olan çiftler özellikleri bebek çalışmaları tamamlandıktan sonra yaklaşık 15 günlük bir süre içerisinde bebeğin oluşumunu tamamlanıp tamamlanmadığını ve kadının hamile kalıp kalmadığını öğrenebilmektedir. Bu sayede kolay bir şekilde tüp bebek ile ilgili süreç yönlendirilmektedir. 

Tüp Bebek Merkezi Seçimi 

Tüp bebek çalışmaları için uygun bir merkezin seçilmesi oldukça önemlidir. Bu merkezin seçilmesi ile birlikte kişilerin gebe kalma ihtimali çok daha yüksek olacaktır. Bu açıdan tüp bebek tedavisi düşünen çiftlerin öncelikli olarak kendilerine uygun bir merkezi tercih etmesi ve bu merkezlerin üzerinden gerekli tedaviyi olması gerekmektedir. Bu sayede herhangi bir problem yaşanmayacağı gibi çiftlerin çocuk sahibi olması ihtimali çok da artacaktır. Bu tip detaylar tüp bebek çalışmaları için oldukça önemlidir. Herhangi bir problem yaşanmaması ve daha yüksek bir doğum ihtimali için çiftlerin mutlaka uygun bir merkezde tedavi başlatılması gerekmektedir. Tüp bebek çalışmalarında bu tip detaylar önemlidir. 

Çiftlerin tüp bebek konusunda aklına takılan her türlü soru işareti için destek sağlayabilir olmalıdır. Bu açıdan bakıldığında tüp bebek tedavisinin başarıya ulaşması ve çiftlerin hamile olabilmesi adına tüp bebek çalışmaları oldukça ideal seviyededir ve çiftlerin tüp bebek tedavisine sorunsuz bir şekilde tamamlayabilecek ve bebek sahibi olmak adına önemli bir atılım gerçekleştirmesi söz konusudur. Çalışmaları erkek ve kadınlara yönelik farklı şekilde geliştirilebileceği gibi uzman doktorlar tarafından bu konuda gerekli olan yol haritası belirlenecektir. Böylece uygun bir tedavi belirlendikten sonra da bu yönde çalışmalar tamamlanarak bebeğin oluşumu ve hamilelik başlangıcı amaçlanmaktadır.

Kaynak: http://www.esracabukcomert.com 
 

ÖNCEKİ HABER

Öykü Günü bildirisini Aslı Erdoğan okuyacak

SONRAKİ HABER

Başkanlık sistemi kiralık işçi düzeni getirecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa