14 Şubat 2017 12:00

İzmir Öykü Günleri’nin Onur Konuğu Ayla Kutlu 

17-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek İzmir Öykü Günleri'nin onur konuğu kadın yazarlardan Ayla Kutlu.

Paylaş

Türkiye edebiyatının önemli isimleri Konak Belediyesinin bu yıl 15’incisini düzenleyeceği İzmir Öykü Günleri ile okurlarıyla buluşacak. 17-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğin bu yıl ki teması “Öykü ile Ayakta Kalmak” olarak belirlendi. Onur konuğu ise Edebiyatının öncü kadın yazarlarından Ayla Kutlu olacak.

Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde iki gün boyunca devam edecek etkinlikte “Öykü ile Yolda Olmak”, “Edebiyat ile Direnmek”, “Eylem Olarak İnsan, Hikaye Olarak Yaşam”, “Bir Edebiyat Adası Umberto Eco”, “Bir Gelecek Tahayyülü Olarak Edebiyat” konulu panellerin yanı sıra kısa öykü seslendirmeleri de yapılacak.

Etkinliğin Onur Konuğu, Ayla Kutlu’nun eserleri ve edebiyatı ise “Ayla Kutlu Edebiyatı” isimli bir panelle dile getirilecek. Adnan Özyalçıner, Berat Alanyalı ve Prof. Dr. Dilek Direnç’in konuşmacı olarak katıldığı paneli Yazar Birsen Ferahlı yönetecek. Kutlu’nun filme de alınan öyküsü Sen de Gitme Triyandafilis’in çözümlemesini ise Şair Mine Hoşcan Bilge yapacak. “Seslerle ve Sözlerle Ayla Kutlu” sinevizyon etkinliği ile de Onur Konuğu Kutlu’yu okurları daha yakından tanıyabilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Amanos Dağları'nda çatışma: 1 asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Süt izni kullandığı için işten atılan kadın işine geri döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa